Baluken: Bombacıların kim olduğunu iyi biliyoruz

Sur ilçesine yönelik polis saldırılarını ve katliam girişimlerini engellemek üzere HDP milletvekilleri ile birlikte Dağkapı Meydanı'nda açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Suruç'ta Diyarbakır, Suruç ve Ankara'da bomba patlatarak katliam gerçekleştirenlerin kim olduğunu iyi bildiklerini belirterek, "Katliamları gerçekleştirenlere hesap soracak günler yakındır" dedi.

Baluken: Bombacıların kim olduğunu iyi biliyoruz
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ile başlayan polis ve özel harekat timlerinin ağır silahlarla halka yönelik saldırıları devam ediyor. Polis saldırılarını ve olası katliam girişimlerini engellemek için Dağkapı Meydanı'na gelen aralarında HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in de bulunduğu HDP Milletvekilleri ile HDP ve DBP il yöneticileri, basın açıklaması yaptı. 

'Katliam girişimleri barış isteyenlere dönük'

DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, öncelikle Ankara'da bugün barış mitingine dönük katliam girişimine değindi. Ankara'da gerçekleşen katliam ile Diyarbakır'da 5 Haziran'da HDP mitingine dönük katliam girişiminin barış isteyenlere yönelik olduğunu belirten Şimşek, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin de sokağa çıkma yasağı ile abluka altına alınarak katliam girişimlerinin devam ettiğini söyledi. Sur ilçesinde saldırılar sonucunda çok sayıda yaralının olduğunu ancak hastanelere kaldırılamadığı bilgisini aldıklarını söyleyen Şimşek, yasağın derhal kaldırılması ve olası bir katliamın engellenmesi gerektiğini ifade etti. 

Suruç, Amed, Ankara...

HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken de, Ankara'da yaşanan patlamaya dikkat çekerek, "Suruç, Amed ve Ankara'da bomba patlatarak katliam gerçekleştirenlerin kim olduğunu iyi biliyoruz" dedi. Katliam girişimlerinin Sur ilçesinde de devam ettiğini kaydeden Baluken, "Katliamları gerçekleştirenlere hesap soracak günler yakındır "diye konuştu. 

Diyarbakır ve Mardin valilerine seslenen Baluken, "Bu saldırılar Amed ve Mardin halkının iradesini bilemektir. Bu uygulamalar çözüm getirmez. Savaşı, devrimle barış mücadelesini yükselterek kıracağız. Yasakların derhal kaldırılması gerekiyor" dedi. 

HDP ve DBP'liler yasağın kaldırılması talebiyle görüşmek istedikleri yetkililere ise ulaşamadıklarını ifade etti. 

Yapılan açıklamanın ardından kitlenin Dağkapı Meydanı'ndaki bekleyişi devam ediyor. 

Dağkapı Meydanı'ndan çok sayıda zırhlı araç ile birlikte ambulans giriş çıkışları yaşanıyor.DİHA

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER