Cezaevinde ölümle burun buruna

Adana Karataş Kadın Kapalı Kadın Cezaevi'nde tutulan 8 çocuk annesi Feride Arbuz, yakalandığı kanser hastalığının pençesinde yaşam mücadelesi veriyor. Cezaevine girmeden önce meme kanserine yakalanması nedeniyle tek memesi alınan eşinin tutukluluğu süresince hastalığının ilerleyip, tüm vücuduna yayıldığını belirten Hüseyin Arbuz, eşinin cezaevi koşullarında yapılamayan tedavisi için bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Cezaevinde ölümle burun buruna
2011 yılının Aralık ayında "örgüt üyeliği" ve "yardım yataklık" suçlamasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılıp, Adana Karataş Kadın Kapalı Cezaevi'ne konulan 8 çocuk annesi Feride Arbuz'ın yakalandığı göğüs kanseri hastalığı nedeniyle demir parmaklıklar arsında ölüm ile burun buruna. Cezaevine girmeden önce yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 2 kez ameliyat olan ve bir memesi ameliyatla alınan Arbuz'un cezaevine girdikten sonra tedavisini doğru düzgün sürdürme olanağı olmaması nedeniyle hastalığı daha da ilerledi.
Kanser virüsü cezaevinde kaldığı süre boyunca tüm vücuduna yayılan Arbuz, adeta cezaevinde ölüme terk edildi. Tahliye edilmesi Adalet Bakanlığı'na yapılan başvurulardan ise hiçbir sonuç çıkmadı.
'Eşim cezaevinde ölüme mahkum edildi' 
Eşinin 4 yıldır ölüme mahkûm edildiğini söyleyen eşi Hüseyin Arbuz, eşinin tedavisinin yapıla bilmesi için bir an önce serbest bırakılmasını istedi. 
Eşi ile birlikte kendilerinin de hapis gibi yaşadıklarını dile getiren Arbuz, eşinin yokluğunda çocuklarına hem babalık hem de annelik yapmaya çalıştığını anlattı.
'Çaldığımız tüm kapılar yüzümüze kapandı'
Eşinin serbest bırakılması için TBMM İnsan Hakları Komisyonu ve Adalet Bakanlığı'na defalarca başvurduklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını paylaşan Arbuz, "Sağlam bir insan cezaevinde hasta olurken, hasta bir insan nasıl iyileşsin" diyerek eşinin serbest bırakılmıyor olmasına isyan etti.
'Abruz ve diğer hasta tutsaklar için kamuoyu duyarlı olmalı'
Feride Arbuz'un cezaevi koşullarında tedavisinin mümkün olmadığını belirten Adana TUHAD FED Temsilcisi Mehmet Akar da hasta tutsakların devlet tarafından ölüme terk edildiğini vurguladı. Akar, Arbuz ve diğer hasta tutsakların serbest bırakılması için verdikleri mücadeleye kamuoyunun da duyarlı yaklaşmasını istedi.DİHA

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER