Amed: Amed Türkiye için demokrasinin kalesi olacak

YJA Star Merkez Karargah Komutanı Delal Amed 7 Haziran seçimleri için Amed halkına tarihi olan 7 Haziran seçiminde duyarlı, kendi sesine sahip çıkarak düşmanın oyunlarına gelmemelerini belirtti

Amed: Amed Türkiye için demokrasinin kalesi olacak
YJA Star Merkez Karargah Komutanı Delal Amed 7 Haziran seçimleri için Amed halkına tarihi olan 7 Haziran seçiminde duyarlı, kendi sesine sahip çıkarak düşmanın oyunlarına gelmemelerini belirtti.

Amed, "Amed halkının kendi öncü rolünü oynamalıdır. İnanıyorum ki her zaman olduğu gibi ve bundan sonrada üstüne düşen öncülük rolünü oynayarak tarihi başarıyla taçlandıracaktır. Kürtler için bugün birbiri karşında silah kaldırma, emeklerini bir tarafa bırakma günü değildir. Onun için düşmanın oyunlarına gelmemelidir. Umudumuz Amed halkı Türkiye ve Kürdistan'da demokratik siyaset için üzerine düşen misyonu yerine getirecektir" dedi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanı Delal Amed 7 Haziran Seçimleri için Amed halkına bu çağrıda bulundu:

KÜRT HALKI DEMOKRASİ VE ÖZGÜLÜK ÇİZGİSİNE ÖNCÜLÜK EDİYOR

"Başta Amed halkına özellikle analara ve kadınlara selamlarımı iletiyorum. Bilindiği gibi Türkiye ve Bakûrê Kurdistan'da seçimler gündemdedir. Bu seçim Kürt halkı, özgürlük isteyen halklar ve bunun için mücadele veren demokratik çevreler için önemlidir. Onun için Kürt özgürlük mücadelesi ulusallaşmıştır. Tüm halklar sorunlarını çözme noktasında bu süreç toplumların özgürlüğü ve demokrasisi için tarihidir. Bölgede Kürtler demokrasi ve özgürlüğe öncülük etmektedir. Kuşkusuz bu öncülük değerli mücadeleyle oluştu. Bu mücadele ezilen ve özgürlük isteyen tüm halkları bir irade de toplamıştır. Bu irade günümüzde HDP'de somutlaşmıştır. HDP Kürt halkının ve diğer halkların özgürlüğünü temsil etmek istiyor. Toplumların var olan sorunlarını demokratik projeleriyle alternatif bir partidir. İnanıyorum ki bu proje ve iddialarıyla tüm halkın toplumsal sorunlarına çözüm olacaktır. 

BU SEÇİM İKİ ÇİZGİ ARASINDA YÜRÜYOR

7 Haziran seçimleri kim iktidar olacak, kim Türkiye'yi yönetecek ve hangi parti kendini ortaya koyacak gibi konuları aşmıştır. Bu seçim iki çizgi arasında yürüyor. Bir demokrasi isteyen, ikincisi savaş isteyen tarafı temsil etmektedir. Demokrasi çizgisi başarılı olabilmesi için Kürt halkı, Amed halkı ve özellikle Amed kadını üzerine düşen öncülük rolünü yerine getirmelidir. Bugüne kadar sistemin partileri Kürt halkına zulümden, katliamdan ve şiddetten başka bir şey vermediler. Şêx Saît ve 46 arkadaşını Amed meydanında asan, 12 Eylül'de Amed zindanında Kürt gençleri işkencelerde geçiren, zindanda çürümelerine neden olan zihniyet bugün Erdoğan ve partisi olan AKP sürdürmektedir. Bunun için halkımız, devlet partilerinin bu gerçeğini görmelidir. Artık bilindiği üzere yıllardır devletin partileri halkımıza savaştan başka bir yol bırakmamıştır. Toplumumuz ekonomik sıkıntılar yaşamakta ve işsiz bırakılmaktadır. Bunun için halkımız sistemin partilerini tanımaktadır. Bu seçim halkımız için bir sınav niteliğindedir. Onun için halkımız, demokrasi ve özgürlük isteyen tüm çevreler bu sınavı başarıya ulaştırarak herkesi şaşırtmalıdır. Bu başarı halkımızın elindedir.

HDP, ŞÊX SAİT, MAZLUM DOĞAN VE ZEKİYE ALKAN'IN ÖZGÜLÜK MEŞALESİNİ YÜKSELTİYOR

Yükselen özgürlük mücadelesi, özgür yaşam alternatifini geliştirdi. Onun için halkımız ne Erdoğan'a, ne partisi olan AKP'ye ne de diğer sistemin partileri olan CHP, MHP'ye mahkumdur. Halkımız bu gerçeği bilmelidir. Özellikle Amed halkı binlerce gencini özgürlük mücadelesine feda etmiştir. Direniş çizgisi Şêx Sait isyanından, 12 Eylül cuntasına karşı direnen Mazlum Doğan'a, bedenini yakarak Newroz ateşini gürleştiren Zekiye Alkan'a bugün de Numan ve Delila arkadaşlarının kahramanlıklarıyla yaşam bulmuştur. Amed halkı bu isyan geleneğini bugüne kadar sürdürdü. Biz inanıyoruz ki Amed halkı bu seçimlerde oylarına sahip çıkarak, üzerine düşen misyonu yerine getirerek öncülük rolunu oynayacaktır.

HDP, toplumun emeğini korumak için büyük bir iddiaya ve inançtadır bu misyonlada başaracaktır. HDP demokrasi ve özgürlük umudu olan herkes için bir ışık olacaktır. HDP kadın özgürlüğü için de idiası büyüktür. Bu HDP içerisindeki kadın misyonunun yer almasından belli oluyor. Bunun içinde tüm kadınlar, özgürlük ve demokrasi isteyen çevrelerin umutları için HDP cevap olacaktır.

7 HAZİRAN SEÇİMLERİ DEMOKRASİ VE ÖZGÜLÜĞÜN BAŞARISI OLACAK

Amed Türkiye için demokrasinin kalesi olacaktır. Bunun içinde halkımız üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Gün birbiri karşısında silah kaldırarak, emeğini bir tarafa bırakarak düşmanın oyunlarına gelme günü değildir. Bunun için umudumuz odurki, halkımız tutumu ile Kürdistan ve Türkiye ye demokrasi ve özgürlüğü inşa edecek.

Seçime bağlı olarak görüyoruz ki dinle, imanla alakası olmayan birileri halkımızın dini duygularıyla oynayarak halkımızı kendi çizgilerine çekmek istemektedir. İnanıyoruz ki halkımız bu oyunlara gelmeyecektir. Bu oyunları, halkımız 90'lı yıllarda da açık bir şekilde yaşadı. Bu konuda HDP demokratik islamdan bahseden ilk partidır ve islamın gerçek özünü toplumun içinde doğru yaşanması için mücadele etmektedir. Tekrardan inancımız ve umudumuz Amed halkının üzerine düşen tarihi misyon ve rolünü oynamasıdır. Çünkü 7 Haziran seçimleri demokrasi ve özgürlüğün başarısı olacaktır."ANF

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER