Yasak kalktı, kepenkler açılmadı

Yüksekova'da iki gün önce Valilik tarafından uygulanan sokağa çıkma yasağı bu gün sabah saatlerinde kaldırılmasına rağmen, halk kepenkleri açmazken, ilçede gergin bekleyiş sürüyor.İçişleri bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada herhangi bir sivil can kaybının yaşanmadığı açıklandı.

Yasak kalktı, kepenkler açılmadı
 YÜKSEKOVA GÜNCEL

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde önceki gün Hakkari valiliği tarafından uygulanan sokağa çıkma yasağı bu gün sabah saatlerinde kaldırıldı.

Şehir merkezinin Orman ve Kışla mahallesinde gece boyunca çıkan çatışmanın ardından halk yasağın kalkmasına rağmen, kepenkleri açmazken, yollada kurulan barikatlar hala kaldırılmış değil. 

Dün akşam da Yüksekova'nın bütün mahallerinde önceki gece çıkan çatışmayı protesto eden vatandaşlar, geç saatlere kadar tencere tava eylemi yaptı. Sık sık polislerin gaz ile müdahale ettiği olaylar gece geç saatlere kadar devam etti.

Bu gün sabah saatlerinde İçişleri bakanlığı tarafından yasağın kalkmasıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada her hangi bir sivil can kaybının yaşanmadığı açıklandı. Oysa çıkan çatışmada Yüksekova'nın Mezarlık mahallesnde oturan Fettah Es adlı vatandaş yaşamını yitirmiş ve dün onbinlerin katılımıyla toprağa verilmişti.

Evli ve 3 çocuk babası Fettah Es'i görmezden gelen İçişleri Bakanlığına soruyoruz, dün onbinler tarafından defnedilen Fettah Es vatandaş değilde neydi. Yoksa sizin gözünüzde bütün Yüksekovalılar vatandaş değilde ne.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2015, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER