'Ülkenin çocuklarına barışı miras bırakacağız'

HDP Urfa Millletvekili adaylarından Osman Baydemir, kentte hedeflerinin en az 400 bin oy olduğunu belirterek, "Eğer Urfa bu teveccühünü ortaya koyarsa, Nemrudilerin barajı yıkılacaktır. Bu ülkenin önü de aydınlık olacaktır. Biz bu ülkenin çocuklarına barışı inşallah miras bırakacağız" dedi. Van'da ise adayların katılımı ile seçim bürosu açılışı yapıldı.

'Ülkenin çocuklarına barışı miras bırakacağız'
 HDP Urfa milletvekili adayları Osman Baydemir, Leyla Güven ve Serhat Dicle Yüksel, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında Viranşehir'e gelen HDP'li adaylar, ilk olarak Şırnak Mahallesi'nde bulunan hayvan pazarına giderek, esnaflarla bir araya geldi. Esnafların yoğun ilgisi zaman zaman izdihama neden oldu. Buradaki esnaflarla sohbet eden Baydemir, seçimin berekete, barışa ve kardeşliğe vesile olmasını diledi. Esnaflar da Baydemir'den seçim sonrası oylara sahip çıkmalarını istedi. 



Özellikle bir esnafın, "Sayın Başkanım, kedilere dikkat edin, panolara girmesinler yine" demesi, gülüşmelere neden oldu. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların fiyatlarını soran Baydemir, Güven ve Dicle, esnafa bereketli işler diledi. Viranşehir'in evlerine konuk olan Baydemir ve diğer adaylar, Viranşehir halkının oylarına talip olduklarını belirterek, seçimin barışın teminatı olması gerektiğine işaret etti. Ardından Cumhuriyet Mahallesi'nde bir taziyeye geçen HDP'li adaylar, aileye baş sağlığı diledi.



Hedef 400 bin oy 



Daha sonra Karacadağ Caddesi esnaflarını ziyaret eden HDP'li adaylar, barışın ve kardeşliğin teminatı olarak, oyların HDP'ye verilmesini istedi. Esnafların yoğun ilgisi ile karşılaşan HDP'lilerden Osman Baydemir, "Bizim açımızdan bu sadece bir seçim değildir. Seçim 78 milyon insanın geleceğinin şekilleneceği, şekillendirileceği bir seçimdir. Bu seçim Viranşehir açısından, kimlikleriyle, dilleriyle var olma meselesidir. 2014'teki seçimlerde Viranşehir'in gösterdiği teveccühe şükranlarımı ifade ediyorum. 2014 teveccühünü Viranşehir en az ikiye katlamalıdır. Aynı şekilde Urfa ve tüm ilçelerinden teveccühlerini iki katına çıkarmalarını bekliyoruz. Hedef en az 400 bin oydur. Eğer Urfa bu teveccühünü ortaya koyarsa, Nemrudilerin barajı yıkılacaktır. Bu ülkenin önü de aydınlık olacaktır. Biz bu ülkenin çocuklarına barışı inşallah miras bırakacağız. İnşallah böylelikle Kobanê destanının kalıcı olmasını sağlayacağız. Savaşın kapısı Allahın izni ile kapanacaktır, barışın kapısı açılacaktır. Değişimin, barışın ve huzurun gelmesi için değişim mutlak ihtiyaçtır. Viranşehir, gelin bir olun, bir güç olalım ve barışın kapısını açalım" dedi. 



Baydemir, Güven ve Yüksel daha sonra AKP İlçe örgütüne geçerek rakiplerine başarılar diledi. Baydemir, AKP'liler ile görüşmesinde provakasyonlara karşı birlikte durma çağrısı yaptı.



VAN



HDP Van milletvekili adayları Lezgin Botan, Remziye Özgökçe, Selami Özyaşar, Tuğba Hezer ile binlerce yurttaşın katlımı ile Van'ın Muradiye ilçesinde davul zurna eşliğinde seçim bürosu açılışı yapıldı. Muradiye Karahan Mahallesi mevkiinde yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde adayları karşılayan kitle, daha sonra açılışı yapılacak büroya geldi. Yapılan saygı duruşunun ardından adaylar kitleye tanıtıldı. Daha sonra kısa bir konuşma yapan HDP Van Milletvekili Adayı Lezgin Botan, "Halklar, Kobanê zaferinin sevincini nasıl yaşadı ise 7 Haziran'da da zaferle çıkacaktır. AKP döneminde bu halk DAİŞ'in barbarlığını gördü. Halklar, AKP'nin yolsuzluk ve hırsızlığını gördü ve 7 Haziran'da sandığa giderek bu vahşete bu yolsuzluklara dur diyecektir" dedi. Konuşmaların ardından büronun açılışı yapıldı. DİHA

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2015, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER