‘Sümeyye Erdoğan’a suikast iddiasına bakan savcıların görev yeri değişti

Sümeyye Erdoğan’a suikast iddialarının konuşulduğuna ilişkin Twitter yazışmalarının sahte olduğunu ortaya çıkaran savcıların görev yerlerinin değiştirildiği ortaya çıktı.

‘Sümeyye Erdoğan’a suikast iddiasına bakan savcıların görev yeri değişti
 Akşam ve Güneş gazetesinde yayınlanan gazeteci Emre Uslu ile CHP milletvekilleri Umut Oran ve Akif Hamzaçebi arasında geçtiği iddia edilen Sümeyye Erdoğan’a suikast konuşmalarının da yer aldığı, bir dizi Twitter yazışmasının sahte olduğu ortaya çıkaran ve ‘Sümeyye Erdoğan’a suikast’ haberleriyle ilgili ‘iftira’ davası açan savcıların ellerinden dosyaların alındığı, görev yerlerinin de değiştiği ortaya çıktı.

Meydan’ın haberine göre; Bakırköy Basın Savcıları Hüseyin Parlakkılıç ve Mustafa Gökay, suikast iddialarını yayımlayan iki gazete hakkında “yayın yoluyla zincirleme hakaret ve iftira” suçlamasıyla toplam 5 ayrı dava açmıştı. Haklarında HSYK müfettişleri tarafından inceleme başlatılan Savcı Parlakkılıç, Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne duruşma savcısı olduğu öğrenildi. Savcı Gökay ise Bakırköy Genel Hazırlık Bürosu’nda görev yapacağı ifade edildi.

Akşam ve Güneş gazetesinde gündeme gelen ve yalan olduğu ortaya çıkan ‘Sümeyye Erdoğan’a suikast’ iddiaları üzerine dönemin CHP Milletvekili Umut Oran ile Akif Hamzaçebi böyle bir yazışma yapmadıklarını kendilerine iftira atıldığını beyan ederek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara savcılığı “görevsizlik” kararı ile dosyayı İstanbul Basın Savcılığı’na gönderdi. Bakırköy’de basın suçları dosyalarına bakan Savcı Hüseyin Parlakkılıç her iki gazeteye dört ayrı dava açarken, Savcı Mustafa Gökay’da iki gazeteye “iftira” suçundan bir dava açtı.

İddialarla ilgili savcılık tarafından toplam 5 dava açılmıştı.

Savcılık kararı

Bakırköy Basın Savcısı Hüseyin Parlakkılıç, ‘Sümeyye Erdoğan’a suikast’ haberleri ile ilgili yaptırdığı incelemede, Akşam ve Güneş gazetelerinden yayınlanan Twitter yazışmalarının sahte olduğunu ortaya çıkartmıştı.

Dosyayı inceleyen Bilişim ve Adlı Bilişim Uzmanı Yeminli Adli Bilirkişi T. Koray Peksayar tarafından hazırlanmış bilirkişi raporunda “Twitter yazışmalarının gerçek Twitter yazışması olmadığı” ve “acemice hazırlanmış bir delil üretme çabası” olduğu belirtilmişti.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2015, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER