Silahlı kontralar önce seçti sonra taradı

Diyarbakır'da 3 HDP'liyi katleden ve birçok kişiyi de yaralayan silahlı kontra grupların birçok işyerini taradığı ortaya çıktı. Huzurevleri Mahallesi'nde önceden tespit edilerek ve hedef gözetilerek birçok işyeri kontra grupları tarafından uzun namlulu silahlarla tarandı. Olay yerine yakın olan polisin hiçbir müdahalede bulunmadığı bildirildi.

Silahlı kontralar önce seçti sonra taradı
Diyarbakır'da polisin gözleri önünde kentti kana bulayan silahlı kontra gruplarının dün gece birçok işyerini taradığı ortaya çıktı. Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde bulunan birçok işyeri kontra gruplar tarafından önceden tespit edilerek ve hedef gözetilerek tarandı. Sahipleri HDP'li olan işyerlerinin seçilmesi, saldırıların önceden planlandığını ve taranacak yerlerin önceden seçildiğini gösteriyor. 

Taranan işyerlerinin özellikle Huzur Polis Merkezi Amirliği'ne çok yakın olması dikkat çekerken, tarama esnasında polislerin hiçbir müdahalede bulunmadığı belirtildi. 
Marketi tarayıp ateşe verdiler 
Polislerin hiçbir şekilde müdahalede bulunmadığı silahlı kontra grupların, mahallede bulunan ÇARMAR markete de saldırdığı bildirildi. Yüzü maskeli 10-15 kişi civarında bulunan kontra grubunun marketi ateşe vermeden önce bekçiyi kenara iterek, marketi tarayıp ateşe verdiği öğrenildi.
Beyaz Toroslar yine devrede 
Tarama esnasında işyerinde bulunan Zeki Arşimen, tarama anını şöyle anlattı: "Marketimiz 24 saat açıktır. Haber geldi, kepenkleri indirdik. Marketin karşısında bulunan kahvehaneye gittik. Beyaz Toros araçtan iki kişi indi, biri silahlıydı, biri silahsızdı. Marketi tarayıp kaçtılar." 1990'lı yıllarda yaşanan birçok faili meçhul cinayette beyaz renkli Toros marka araç kullanılmıştı. 
Polis: Biz de korkuyoruz 
İşyeri taranan esnaf Recep Adak, olay yerine gelen polislerle yaşadığı diyalogu aktardı. Adak, "Silah seslerini duymanıza rağmen neden olay esnasında gelmediniz?" sorusuna, polisin "Zırhlı araçlar olmadan gelemiyoruz, bizim de çocuklarımız var, korkuyoruz" yanıtını verdiğini söyledi. Adak, "Burada bir kişi zafer işareti yaptığında bir ordu geliyorsunuz, buna mı müdahale edemiyorsunuz?" şeklindeki tepkisine, polisin yanıt vermediğini kaydetti. 
Renkleri de taradılar 
Öte yandan Bağlar ilçesinde de tabelası yeşil sarı kırmızı olan bir işyerinin de tarandığı öğrenildi. İşyeri taranan Mehmet Kaymak, "Bu saldırı şahsımıza değil, renklerimize, kültürlerimize yapılmıştır. Kimlerin yaptığı bellidir. Emniyet daha fazla çaba göstermeli. Seçimi hazmedemediler, bu yüzden saldırdılar" dedi. DİHA

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER