Sezai Temelli ve Muharrem İnce arasında Narin Güran tartışması

"Narin’in katledilmesini siyasallaştırmaya çalışan DEM’liler Allah belanızı versin" diyen Muharrem İnce'ye yanıt veren DEM Partili Sezai Temelli "Beddua edecek hale düşmek suç ortaklığıdır" dedi.

Sezai Temelli ve Muharrem İnce arasında Narin Güran tartışması

 Diyarbakır'da 21 Ağustos günü kaybolan ve 8 Eylül Pazar günü dere yatağında çuval içerisinde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran ülkenin gündeminde. Narin Güran cinayetinin arka planı, suçlu ya da suçlular hakkında yasal süreç de tartışmalar da devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanında kadınlar başta olmak üzere demokratik kitle örgütleri, hak örgütleri, kadın dernekleri ve siyasi partiler faillerin açığa çıkarılması ve adaletin sağlanması için sokağa çıkıyor. 

Memleket Partisi Muharrem İnce'nin DEM Partinin İstanbul mv. Çiğdem Kılıçgün Uçar'ın eylemde yaptığı konuşmayı alıntılayarak yaptığı "Allah belanızı versin" paylaşımı tartışmaya neden oldu. İnce'ye yanıt DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli'den geldi.

İNCE: DEM PARTİLİLER ALLAH BELANIZI VERSİN

Muharrem İnce X hesabından yaptığı paylaşımda, "Hepimizin içini dağlayan Narin’in katledilmesi olayını siyasallaştırmaya ve bu acıdan siyasi rant devşirmeye çalışan DEM’liler Allah belanızı versin! Bir çocuğun alçakça katledilmesini fırsat bilerek Kürdistan gevelemesi yapanlar, bu suça hepiniz ortaksınız! Öğretmenleri katledenlerin arkasında durduğunuz için o topraklarda cehalet, iş makinalarını yaktığınız için o topraklarda sefalet hüküm sürüyor! Evet Allah belanızı versin! O çocuğun ve hikayesini bilmediğimiz onun gibi yüzlercesinin ahı sizi tutsun!" ifadesini kullandı. 

SEZAİ TEMELLİ'DEN İNCE'YE: SU ORTAKLIĞIDIR

DEM Partili Sezai Temelli'den de İnce'ye "Allah senin belanı versin" yanıtı geldi. Temelli X hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Allah senin belanı versin; bir çocuğun katline karşı çıkmak yerine karşı çıkanlara beddua edecek hale düşmek suç ortaklığıdır…"

AYŞEGÜL DOĞAN: İKBAL KAPILARI KÜRT DÜŞMANLIĞIYLA AÇILMAZ

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan da İnce'te tepki göstererek "Bu telaşın nedenini tahmin ediyoruz. Beyefendiyi düştüğü çukurlardan DEM Parti düşmanlığı bile çıkaramaz. Çoktan kapanan 'ikbal kapıları' Kürt düşmanlığıyla da açılmaz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER