'Polisler oğlumu Botan halkına gözdağı vermek için katletti'

Cizre'de polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren 21 yaşındaki Abdullah Özdal'ın babası Mehmet Özdal, son 3 gündür ilçede terör estiren "Botan halkına gözdağı vermek için oğlunu katlettiğini" söyledi.

'Polisler oğlumu Botan halkına gözdağı vermek için katletti'
Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün gece yapılan protesto eylemlerine katılanlara yönelik gerçek silah kullanan polisin açtığı ateş sonucu yaralanan Abdullah Özdal, ambulansla Diyarbakır'a sevk edildiği sırada yolda hayatını kaybetti. Yaşamını yitirmesi üzerine otopsi işlemleri için Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Özdal'ın cenazesi, tamamlanan işlemlerin ardından öğlen saatlerinde Cizre'ye doğru yola çıkarıldı. 

İşlenen cinayet nedeniyle esnafın tepki olarak kepenklerini açmadığı kentte, yüzlerce kişi Özdal Ailesi'ne baş sağlığı dilemek için Yafes Mahallesi'ndeki aile evine geldi. Bazı yurttaşlar ise cenaze merasiminin yapılacağı caddede olası bir olumsuzluğu karşı güvenlik önlemi almış durumda.

Çocuklarının cenazesini bekleyen Özdal Ailesi, çocuklarının polis kurşunuyla katledildiğini ifade etti.

'Polisler oğlunu katlederek, Botan halkını korkutmak istedi'

Boyacılık yapan çocuklarının, işten sonra gittiği aynı mahalledeki arkadaşlarının evinden dönerken yola vurulduğunu belirten baba Mehmet Özdal, oğlunun sokak başında göğsünden vurulduğunu söyledi. 
Polisin son 3 gündür yapılan protesto eylemleri nedeniyle halka dönük saldırılarda bulunup, terör estirdiğini dile getiren baba Özdal, "Böylesi bir katliam yapacakları önceden belliydi. Polisler oğlunu katlederek, Botan halkına gözdağı vermek istedi" dedi.DİHA

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2015, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER