Polisin silah doğrulttuğu çocuklar uyuyamıyor

Van'da siyasi soykırım operasyonları çerçevesinde eş zamanlı yapılan ev baskınlarında Çınar ailesinin evini basan özel harekat timleri, yaşları 2 ile 13 arası değişen 3 çocuğun başına silah dayadı. Yaşadıkları şoku üzerlerinden atamayan ve uykuya daldıkları kısa sürelerde sayıklayarak uykudan sıçrayan çocukların psikolojisi alt üst oldu.

Polisin silah doğrulttuğu çocuklar uyuyamıyor
 AKP'nin Kürt siyasetçilere ve Medya Savunma Alanlarına dönük topyekun başlattığı savaş konseptiyle birlikte yapılan eş zamanlı ev baskınları sırasında polis ve askerler önüne geleni darp edip, silah doğrultarak ölümle tehdit ediyor. Estirilen terörden ise en çok evlerde bulunan çocuklar etkileniyor. 
Van'ın merkez İpekyolu ilçesi Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'nde, 25 Temmuz'da Çınar Ailesi'nin evine baskın düzenleyen özel harekat timleri, F.Ç.'yi (18) gözaltına alırken, o esnada uykuda olan kardeşleri 13 yaşındaki Ö.Ç., 6 yaşındaki U.Ç ile 2 yaşındaki M.Ç. isimli çocukların başına silah dayayarak uyandırdı. Korkudan 2 gün neredeyse bir şey yiyemeyen çocuklar, o günden bu yana geceleri uyuyamıyor. Uyuduklarından korkuyla uyanan çocuklar, annelerine, "Korkuyoruz yine gelecekler mi?" diye soruyor. 
'Elleri tetikte çocuklarımın başına silah dayadılar'
Anne Gülbahar Ç., baskının sabah saatlerine doğru yapıldığını belirterek, içeri giren kar maskeli polislerin direk elleri tetikte çocuklarına silah doğrulttuğunu anlattı. 
"Çocuklarım gözlerini açtığında silahları başlarında gördüler" diyen anne, "Evin altını üstüne getirdiler. Onlar daha çok küçüktü, nasıl silah dayarlar başlarına. 'Yapmayın onlar daha çocuk' dedim ama dinlemediler. Biri kamera ile çekiyordu diğeri eli tetikte gözünü korku ile açan çocuklarımın başına silah dayıyordu. Gözünü açan çocuklarım ağlamaktan ve korkudan ölecekler sandım. Ama dinlemiyorlardı" dedi.
'O günden sonra çocuklarım uyuyamıyor'
Ev baskınlarının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen çocukların halen geceleri uyuyamadığına dikkat çeken Gülbahar Ç., gündüz uykuya dalan çocuklarının sık sık sayıkladığını ve hemen uyandığını dile getirdi. 
Yapılanın zulüm olduğunu ifade eden Gülbahar Ç., şunları aktardı: "Çocuklarımı akşamları yatağa yatırdığımda ağlıyorlar neden ağlıyorsunuz dediğimde ise 'Korkuyoruz' diyorlar. Halen olayın etkisi altında kalmışlar. Silahların kafalarına dayatılması onları çok korkuttu. Günlerdir çocuklarım uyuyamıyor. Gece yine uykularından kalkıp ağlıyorlar. Olayın etkisini halen üzerlerinden atmış değiller. Çocuklar daha bu yaşta korkuyu öğreniyorlar. Ne yapalım? Nereye gidelim? Evde sağlam bir şey bırakmadılar." DİHA

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2015, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER