Köylerini savunmak için seferber oldular

Kobani halkının geliştirdiği savunma seferberliği çerçevesinde Seftik köylüleri de iki grup halinde gece boyunca nöbet tutarak köylerini olası saldırılara karşı koruyor.

Köylerini savunmak için seferber oldular
 25 haziran 2015’te DAIŞ çeteleri türk devletinin açık desteğiyle Kobani’ye saldırarak 232 sivili katletti. Katliamın şokunu atlatan Kobani halkı savunma seferberliği başlatarak ‘den 70’e özsavunma gücünü örgütlemeye başladı. Özsavunma güçleriyle halk köy ve mahallelerini savunmak için örgütlendi.

Kobani’nin 10 kilometre batısında yer alan ve tarihi direniş sürecinde şiddetli çatışmalara sahne olan Seftik köyünde de köylüler 2 temel özsavunma grubu halinde örgütlenerek tüm gün boyunca gece-gündüz dönüşümlü nöbet tutp köylerini koruyup savunuyor.
Köylüler, köye gelen tüm yollarda kontrol noktaları kurarak tanımadıkları yabancıları ve bölgeden olmadığını hissettikleri kişilerin kimliklerini kontrol ediyor, köyün etrafını kolaçan ediyor ve bölgelerine imseleri yaklaştırmıyor.
Özsavunma güçleri içinde yer alan Xebat Şêxo, köy halkı olarak kendilerini, köylerini korumak ve YPG güçlerine destek olmak için örgütlendiklerini belirterek “savunma hattımızı ve sınırlarımız belirledik. Köyün tüm giriş çıışlarını control ediyoruz. Geçen herkes istisnasız kontrol ediliyor. Gün 24 saat boyunca halkımızı ve köyümüz korumak için seferber olmuş durumdayız” dedi.

Tarihi Kobani direnişine de dikkat çeken Şêxo, bu toprakların savunulması uğruna yüzlerce gencin, savaşçının canlarını feda ettiklerini ifade etti ve “bugün bizim de canlarını feda eden bu savaşçılarımızın izinde yürüyüp topraklarımızı her türlü telike ve tehditten korumalıyız. Bölgemizi ve insanlarımızı savunmak tüm toplumsal kesimlerin en meşru ve kutsal hakkıdır” dedi.ANHA

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2015, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER