Hüda Kaya: Cizre'de insani trajedi yaşanıyor

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, yaşanan çatışma ortamının yatıştırılması için Cizre'ye gitmek isteyen HDP'li vekillerin içeriye alınmadığını belirterek, Cizre'nin içinde ve dışında insani trajedi yaşandığını, insanların hem Cizre içerisinde hem de Cizre dışarısında abluka altına alındığını kaydetti.

Hüda Kaya: Cizre'de insani trajedi yaşanıyor
 Cizre'ye giden HDP heyetinde yer alan HDP İstanbul milletvekili Hüda Kaya, Cizre'nin girişinde polisler tarafından Cizre'ye alınmadıklarının altını çizerek, bölgede yaşanlara ilişkin aldığı bilgileri k0amuoyu ile paylaştı. Kaya, Cizre'nin içinde ve dışında insani trajedi yaşandığını belirterek, "İnsanlar hem Cizre içerisinde hem de Cizre dışarısında abluka altındadır. İçerdeki HDP'li vekiller keskin nişancıların konuşlandığı alanlarda şiddet ortamını yatıştırmak için çaba sarf etmektedirler. İnsanlar ne içeri girebilmektedir ne de dışarı çıkabilmektedir" bilgilerini paylaştı. 

'Yurttaşlar can güvenliğinden endişeli'

Cizre girişinde sivil araç kuyruklarının gittikçe uzadığını ifade eden Kaya, yaralıları almaya giden ambulanslara da yol verilmediğini bildirdi. Kaya, "Cizre'nin içinde 12 yaşında vurulup öldürülen çocuğun cenazesi kaldırılamıyor. Ölüler defnedilemiyor. Yaralılar ve hastalar yakın hastanelere taşınamıyor. Yurttaşlarımız 3 gündür Cizre'ye giremedikleri gibi yakınlarından haber de alamamaktadırlar. Cizre girişinde çok büyük bir kitle bekletilmektedir. Çevre köylerden gelen insanlar, ticari ve insani vb. birçok nedenle Habur'a giden TIR'lar ve Cizre'de yakınları olanlar mahsur kalmış, abluka altında alınmış durumdadır. Cizre dışarıdaki ve içindeki yurttaşlar hava karardıkça hayatlarından endişe etmektedirler. Halen ilçeye akrepler ve birçok araçla askeri takviye yapılmaktadır" dedi. 

Şırnak Valisine muhakkak ulaşılması gerektiğini de ifade eden Kaya, "Vali'nin geleceği söylenmiş fakat akşam olmasına rağmen Vali hala gelmemiştir. İnsani trajedinin son bulması için yolun açılması ve ambulanslara yol verilmesi gerekiyor" diye konuştu.DİHA


Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2015, 21:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER