Eğitim-Sen öğretmenlere saldırıyı kınadı

Yüksekova Eğitim-Sen Şubesi geçtiğimiz gün öğretmenlere yapılan saldırıyı kınadı.

Eğitim-Sen öğretmenlere saldırıyı kınadı
 YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Eğitim-Sen şubesi tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"26.05.2015 tarihinde saat 17:45 civarında Güngör Mahallesi'nde bulunan Halit Okay İlkokulu'nun öğretmenlerini taşıyan servis aracının önü kimliği belirsiz kişiler tarafından kesilmiş ve aracın camları kırılarak öğretmenler zorla aşağı indirilmiş, tartaklanmış, özellikle kadın öğretmenlere ağza alınmayacak küfürler edilmiş ve birkaç öğretmenin telefonuna el konulmuştur. Öğretmenler okuldan geldiklerini ifade etmelerine rağmen hiçbir şekilde karşılık bulmamış ve bunun üstüne şiddete maruz kalmışlardır.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hava alanının açılışına katılım sağlamak için okullara yazı göndermesi, idarelere defalarca mesaj atması ve okul müdürlerini arayıp öğretmen ve öğrencileri göndermeleri için baskı yapması bu tür provokatif saldırılara adeta zemin hazırlamıştır. Milli Eğitim Müdürlüğünün görevi açılışlara öğretmen ve öğrenci göndermek değil, eğitimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır.

Eğitim emekçilerine ve özellikle kadın öğretmenlere yapılan bu tarz saldırılar kabul edilemez ve hiçbir siyasal görüş ve ideoloji ile bağdaştırılamaz. Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, her koşulda öğretmenlerimizin yanında olacağımızı ve bu tür saldırıların karşısında duracağımızı kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz."

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER