Bayık: Herkesi olağanüstü çalışmaya çağırıyorum

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin güçlü bir şekilde parlamentoya girmesi durumunda Kürtler üzerindeki inkar ve imha politikasının kimse tarafından yürütülemeyeceğini söyledi.

Bayık: Herkesi olağanüstü çalışmaya çağırıyorum
 

 

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin güçlü bir şekilde parlamentoya girmesi durumunda Kürtler üzerindeki inkar ve imha politikasının kimse tarafından yürütülemeyeceğini söyledi.

Bayık, Türkiye tarihinde birçok seçim gerçekleştirildiğini fakat bu seçimin diğer bütün seçimlerden farklı olarak Türkiye’nin geleceğini belirleyeceğini kaydetti. Botan, Garzan, Hakkari ve Mardin alanlarının başından beri Kürt özgürlük hareketiyle yürüdüğünü ve bu uğurda ciddi bedeller ödediğini söyleyen Bayık, “7 Haziran seçimlerinde de bu alanlardaki halkımız üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getireceğine inanıyorum” dedi. “Hakkari alanında bizden adaylar yoktur, hep dışardan adaylar gösteriliyor” gibi söylemlere halkın itibar göstermeyeceğini ve bunu kesinlikle ellerinin tersi ile iteceklerini belirten Bayık, “Burada önemli olan kişiler değil davadır ve davanın kazanmasıdır” diye konuştu.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Botan, Garzan ve Hakkari halkına 7 Haziran genel seçimleri için şöyle seslendi:

Şırnak, Hakkari, Garzan, Batman, Mardin, özelikle Cizre ve Gever’de yaşayan HDP’nin başarısı için çalışan bu alanlardaki halkımızı selamlıyor ve saygılarımı gönderiyorum. Gerçekten bu seçimler herhangi bir seçime benzemiyor. Türkiye’nin tarihinde birçok seçim gerçekleştirilmiştir. Ama bu seçimin diğer bütün seçimlerden farklılığı vardır. Bu seçimler Türkiye’nin geleceğini ve AKP’nin geleceğini belirleyecektir. Türkiye’nin demokratikleşme yönünde mi gelişeceğini yoksa bir tıkanmayı mı yaşayacağını belirleyecektir.

HDP ÖZGÜR TOPLUMUN İNŞASI DEMEKTİR

HDP bu seçimler ile Türkiye’yi demokratikleşme yönünde gelişmesini ve Türkiye’de ki tıkanıklığı aşmaya çalışıyor. Demokratik bir ulusu geliştirmek için çalışıyor. Yeni özgür yaşamı, özgür bireyi ve özgür toplumu inşa etmeye çalışıyor. Erdoğan’ın ve AKP’nin tıkattığı çözümün önünü açmak istiyor. Kürt sorununun çözümünü demokratik yolar ile çözmek istiyor. Kürt sorununun demokratik ve siyasal çözümü ancak Türkiye’nin demokratikleşmesi ile mümkündür. Türkiye’de demokratikleşme gerçekleştirilmeden, demokratik ulus başarıya götürülmeden devlet ve hükümet Kürt sorununun demokratik çözümünü sürekli önleyecektir.

BOTAN HALKININ ÖNCÜLÜK GÖREVİ BÜYÜMÜŞTÜR

Bu alanda yaşayan halklarımız yurtseverdir. Başından beri demokrasi ve özgürlük için mücadele eden halklardır. Kendi kimlikleri ve değerleri için mücadele veren halk gerçekliğine sahipler. Bu uğurda ağır bedeler ödeyen ve büyük değerler yaratan yiğit halklardır. Onun için Botan halkının yürüttüğü bu mücadelenin başarıya ulaşması için ödediği bedellerin boşa çıkmaması için kesinlikle demokratik ulusu ve demokratik özerkliği geliştirmesi gerekiyor. Bu alanlardaki halklarımız nasıl ki Kürt özgürlük hareketine öncülük yaptılar ise bundan sonra da öncülük görevleri daha da güçlenmiştir. Bu görev ve sorumluluklarını 7 Haziran seçimlerinde mutlaka yerine getirmeleri gerekiyor.

İNSANLARIMIZIN KAFASINI BULANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Özel savaş merkezi bu bölgede yoğun çalışıyor. Bu seçimlerde HDP’nin kazanmaması için birçok propaganda geliştiriyor. Kesinlikle Hakkari’de, Şırnak ve Gever’de yine Garzan, Batman ve Mardin de yaşayan halkımızın bu savaş merkezlerinin propagandalarını deşifre etmesi ve boşa çıkarması gerekiyor. Çeşitli oyunlar oynanıyor özelikle HDP şahsında Kürtlere kayıp ettirmek için çok büyük çalışmalar yürütüyorlar. Bunun için devletin ve hükümetin çeşitli güçlerini ve olanaklarını kullanıyorlar ve insanlarımızın kafasını bulandırmaya çalışıyorlar. İnancım odur ki halkımız bu propagandaları boşa çıkaracaktır. HDP’nin kazanması için, büyük kazanması için gece gündüz çalışacaklardır. Oylarını kullanacaklardır ve sandıklara sahiplik yaparak hileleri de önleyeceklerdir.

ÖNEMLİ OLAN DAVANIN KAZANMASIDIR

Çokça söylenen Hakkari alanında işte bizden adaylar yoktur, hep dışardan adaylar gösteriliyor gibi propagandaları kesinlikle ellerinin tersi ile halkımız itecektir. Önemli olan burada kişiler falan değildir, önemli olan davadır ve davanın kazanmasıdır. Bu kadar ağır bedeler ödeyen bir halkın artık sonuç alması gerekiyor. Önder Apo da sonuç almak için HDP şemsiyesi altında bütün demokrasi güçlerini bir araya getirdi ve onlara bu hamleyi yaptırdı. Şimdi yaşanan bu hamledir. İşte geçmişte Kürt özgürlük hareketinde yer almayan hata sömürgeci partilerin ve devletin yanında yer alan güçler artık gerçeği gördükleri için HDP ile Kürt özgürlük hareketi ile bütünleşiyorlar. Bunu halkımız görüyor, hemen hemen bütün Kürdistan da AKP zayıflıyor ve bitme noktasına geliyor. Onun için bu alanda yaşayan halkımızın bu gerçekliği görerek ona göre oy kullanmama gibi bir duruma düşmemesi gerekiyor. Bu kadar bedel ödeyen Hakkari halkımızın oylarına sahip çıkması gerekiyor. Önder Apo’nun başlattığı sürece sahip çıkması gerekiyor. Ancak ödedikleri bedelleri böyle sahiplenebilirler. Yürüttükleri mücadeleyi de ancak böyle bir sonuca götürebilirler.

KÜRT SORUNU HDP İLE KAZANACAKTIR

Unutmayalım ki HDP bu seçimler de önemli bir sonuç alır ise ve güçlü bir şekilde parlamentoya girer ise artık Kürtler üzerinde inkar ve imha politikasını kimse yürütemeyecektir. Kürtler kendi değerleri ile bütünleşeceklerdir ve kendi özgürlükleri ile buluşacaklardır. Kürt sorununun demokratik ve siyasal çözümüm bu temelde gelişecektir. Onun için başta Gever, Hakkari halkımız olmak üzere, Şırnak, Cizre, Garzan, Batman ve Mardin’de kihalklarımız yurtseverliğin gereğini bu seçimlerde HDP’ye oy vererek ve kazandırarak ortaya koymalıdır. Ben bunun başarılacağına olan inancımı ve güvenimi de belirtmek istiyorum. O meşhur Osmanlı tokadını halkımız sömürgecilerin suratında patlatacaktır. Bu bölgelerde yaşayan halklarımızı tekrardan selamlıyor saygı ve sevgilerimi belirtiyorum. Her kesi olağan üstü bir tarz ile çalışmaya çağırıyorum. ANF

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2015, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER