Bayık: Amed ve Urfa yerel seçimlerden çok daha büyük bir başarıyı sağlayacaktır

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, günümüz Nemrutlarına karşı Amed ve Urfa halkını mücadele etmeye çağırdı.

Bayık: Amed ve Urfa yerel seçimlerden çok daha büyük bir başarıyı sağlayacaktır
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, günümüz Nemrutlarına karşı Amed ve Urfa halkını mücadele etmeye çağırdı.

Amed ve Urfa’nın birleşmesi durumunda kimsenin önlerinde duramayacağını söyleyen Cemil Bayık, Yurtseverliğin, insaniyetin, adaletin, eşitliğin, birliğin ve çok renkliliğin bu bölgelerde çok güçlü yaşandığına dikkat çekerek, bu bölgelerde nemrutlara ve onun gelenekçilerine yer olmadığını belirtti.

Bayık, aynı kimliklere ve geleneklere sahip olan Amed ve Urfa’nın birbirinden pek faklı olmadığının onun için Amed ve Urfa halkının bu seçimlerde toplumsal tarihlerine sahip çıkarak HDP’yi başarıya taşıyacaklarına inandığını söyledi. HDP’nin kazanması durumunda başta Kürt sorunu olmak üzere Türkiye’deki kültür, din ve dil sorunlarının çözümünü sağlayacak ön açıcı gelişmelerin olacağını kaydeden Bayık, “Böyle olursa zulmün ve savaşın önünü alınarak istikrar sağlanmış olacaktır. İnanıyorum ki bu seçimlerde Amed ve Urfa’daki halkımız yerel seçimlerden çok daha büyük bir başarıyı sağlayacaktır” dedi.

Bayık 7 Haziran seçimleri için Amed ve Urfa halkına şöyle seslendi:

Amed ve Urfa da yaşayan halkımız, bu bölgelerde HDP için seçim çalışması yapan hepsine selam ve saygılarımı yolluyorum. Bu yürütülen seçim çalışmaları halkımız için Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin mücadelesinin netice alabilmesi için önemlidir. Bu seçimlerin doğru değerlendirilmesi için halkımızın gece gündüz çalışması gerekiyor. HDP’nin barajı geçmesi çok önemlidir. Sadece barajın geçilmesi için çalışılırsa bu netice vermez. Büyük bir başarı kazanılmalı ki devlet ve AKP hile yapamamalı. Bunun içinde halkın kendi oylarına ve iradesine sahip çıkması gerekiyor.

DİN KESİNLİKLE KİMSENİN MÜLKÜ DEĞİLDİR

Urfa peygamberler kentidir. Burada bir gelenek vardır. Bu geleneği bu gün Önder Apo sürdürüyor ve uyguluyor. Biri kutlu olan şeyleri geliştiriyorsa, o peygamberlerin geleneklerini uyguluyordur. Şimdi görüyoruz AKP ve Erdoğan dine sahip çıkıyorlar. Sanki din onların mülküymüş gibi bir yaklaşım sergiliyorlar. Din kesinlikle kimsenin mülkü değildir. AKP ve Erdoğan din ve peygamberleri mülkü yapamaz. Bugün esas İslamiyet’e sahip çıkan ve ortaya çıkarmak isteyen, gerçek İslamiyet’i herkese göstermek isteyen Önder Apo ve PKK’dir. Çünkü din ve devleti bir kılmışlar, devletin aleti yapmışlar. Onun içindir ki AKP ve Erdoğan bu kadar din üzerinde duruyorlar. Herkes biliyor ki din, devletle birleşince gerçeğini yitirir. Bugün din, AKP ve Erdoğan’ın elinde gerçeğini kaybetmiştir. Onun için Önder Apo Medine sözleşmesindeki gerçek İslam’ı ortaya çıkarmak istiyor.

BUGÜNÜN NEMRUTLARI DA DİN TİCARETİ YAPANLARDIR

İslamiyet’in gerçekliği Medine sözleşmesindedir. Onun için Önder Apo ve PKK bu gerçekliği ortaya çıkarmaya çalışıyor. PKK ve İslamiyet’in özünde çok fazla bir farklılık yok. Hz. Muhammed’in Medine sözleşmesinde öne sürdüğü geleneği esas almıştır. Nasıl Urfa’nın tarihinde Hz. İbrahim Nemrut’un karşısında durduysa bugünde bu geleneğin sürdürücüsü olan Önder Apo ve PKK günümüz Nemrutların karşı duruyor. Bugünün Nemrut’ları da din ticareti yapanlardır. Bunlarda din ve devleti birleştirerek mezhepçilik ve zulüm yapanlardır. Bunlara karşı olduğumuz için Erdoğan ve AKP bu kadar öfkeleniyorlar. Onun içindir ki HDP’ye ve HDP şahsında Kürtlere ve demokrasi isteyen halklara saldırıyorlar. İnanıyorum ki bütün Urfa halkı bunu çok iyi anlamışlardır. Onun için bu seçimlerde AKP ve Erdoğan karşı HDP’ye oy vererek yerel seçimlerden çok daha büyük bir sonuç ortaya çıkaracaklardır. Bunu da herkese ispatlayacaklar.

AMED VE URFA BİR OLURSA KİMSE ÖNLERİNDE DURAMAZ

Amed, Urfa’dan farklı değil. Amed tarihinde de zulüm hüküm sürmek istemiştir. 12 Eylül ve faşist iktidarların karşısında Amed’in bir duruşu vardır. 12 Eylül zulmüne karşı durarak, günümüz Nemrutlarına ve onun zulmüne karşı karamanca bir duruş sergilenmiştir. Bu duruş aynı zamanda Peygamberlerin geleneklerini geliştirmek ve uygulamaktır. Bunun için Önder Apo ve PKK Amed’in kendi direniş geleneğine sahip çıkmasını istiyor. Amed ve Urfa bir olursa kimse önlerinde duramaz. Yurtseverlik ve insaniyet bu bölgelerde güçlüdür. Adalet, eşitlik, birlik ve çok renklilik bu bölgelerde çok güçlü yaşanmıştır, yaşanmaya da devam ediyor.

HDP’NİN BAŞARISI YENİ VE ÖZGÜR BİR TOPLUMU GELİŞTİRMEKTİR

Amed ve Urfa’nın birbirinden pek faklı yoktur. Aynı kimliklere ve geleneklere sahiptirler. Onun için Amed ve Urfa halkı bu seçimlerde tarihlerine sahip çıkmalıdır. Bu çağın Nemrut’larına karşı mücadele etmelidirler. Peygamberler kültürünü günümüzde bir kez daha geliştirmeliler. Bu büyük bir netice vererek HDP’yi başarıya götürecektir. HDP’nin başarısı yeni ve özgür bir toplumu geliştirmektir. Bu Türkiye de büyük bir değişime yol açacaktır. Demokratik bir devrimi getirecektir. Türkiye’nin demokratikleşmesinin önünü açacaktır. Başta Kürt sorunu olmak üzere Türkiye’deki kültür, din ve dil sorunlarının çözümü için ön açıcı gelişmeler yaratacaktır. Böyle olursa zulmün ve savaşın önünü alınarak istikrar sağlanmış olacaktır. İnanıyorum ki bu seçimlerde Amed ve Urfa’daki halkımız yerel seçimlerden çok daha büyük bir başarıyı sağlayacaktır.

SANDIKLARA VE HDP’YE SAHİP ÇIKSINLAR

Tekrar bu esaslar üzerinden Amed ve Urfa da yaşayan halkımıza çağırı yapıyorum. İster Arap, Türk, Kürt, Çerkez, Türkmen, Ermeni, ister Alevi, Sünni, Êzidi olsun hangi kültürden olursa olsun çağrımız odur ki oylarına, sandıklarına ve HDP’ye sahip çıksınlar ve hilelere izin vermesinler. Önder Apo’nun projesi olan demokratik ulusu başarıya götürmek anacak kendi iradenize sahip çıkmakla mümkündür. İnanıyorum ki bu temelde büyük adımlar atılacaktır ve Türkiye’nin kaderi değişecektir. Bu temelde tekrardan selam ve saygılarımı belirtiyorum. Amed ve Urfa’daki halkımıza başarılar diliyorum. ANF

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER