Bartın, Şemdinli alan Köyü yolunu Bakan’a sordu

Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Şemdinli Alan Köyünün yolunu meclise taşıdı.

Bartın, Şemdinli alan Köyü yolunu Bakan’a sordu

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Milleetvekili Öznur Bartın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Şemdinli Alan Köyünün yolunu sordu.

Şemdinli ilçesine bağlı Alan Köyüne ait yolun bozuk ve kullanılamaz olması nedeniyle yurttaşlar ciddi sorunlar yaşadığını belirten Vekil Bartın; Şemdinli ilçesine 26,4 kilometrelik mesafede bulunan 90 haneli Alan köyünün dere boyu ilerleyen yolu; hâlâ toprak ve dar olup, güzergâh değişikliği, yenileme, genişletme, asfaltlama amacıyla 2015 yılında ihalesi yapılmış ancak geçen9 senelik süreye rağmen herhangi bir ilerleme kat edilmemiştir Yol yapımı adı altında geçen yıl bir iş makinesinin yol şantiyesine birkaç günlüğüne getirildiği ancak herhangi bir çalışma yapılmadan geri götürüldüğünü söyledi,

Bartın devamında; Yetkililer tarafından söz konusu yola ödenek çıkarılmadığı için yolun yapılamadığı bilgisi tarafımıza aktarılmıştır. Alan köyüne giden yolun geçtiği güzergahta ilkbahar mevsiminde suların yükselmesiyle mevcut yolun zarar gördüğü, yolun bazı noktalarında kopmaların meydana geldiği ve ulaşımın tamamen bittiği, öğrenilen bilgiler arasındadır. Ayrıca yolun mevcut durumu kamyon gibi büyük araçların geçişi için uygun olmadığından yurttaşlar yük ve benzeri eşyalarını taşımakta ciddi zorluklar çekmektedir.Yine bölgeye yakın yaylalara çıkan çevre köyler tarafından bu yolun aktif olarak kullanması nedeniyle Alan köyü yolunun bir an önce yapılması, yurttaşların yaşadığı maddi ve manevi zararlarınınönlenmesi gerekmektedir.’ dedi.

Vekil Bartın cevaplanması istemiyle aşağıdaki soruları Bakan'a sordu

  • 2015 yılında ihalesi yapılan 26,4 kilometrelik Alan köyünün yolunda herhangi bir ilerlemenin olmamasının gerekçesi nedir?
  • Alan köyü yoluna ödenek çıkartılmamasının gerekçesi nedir?
  • Ödenek talebi neden reddedilmekte veya ertelenmektedir?
  • Alan Köyü’ne ait yola ilişkin bütçe tahsisi konusunda yaşanan problemler veya önceliklendirme süreci nedir?
  • Alan Köyüyolunda yapım çalışması adı altında 10 yıldır devam eden “çalışmalara” dair bir araştırma-soruşturma başlatılmış mıdır / ihaleyi alan firmaya bir yaptırım uygulanmış mıdır?
  • Alan Köyünün yol yapımının bir an önce tamamlanmasına ilişkin yürüttüğünüz çalışmalar nelerdir?
  • Yol yapımının ne zaman tamamlanması öngörülmektedir veya yapımı için belirlenen yeni bir takvim var mıdır?
  • Yolun mevcut durumu nedeniyle yurttaşların yaşadığı maddi ve manevi zararlarla ilgili tespitler yapılmış mıdır? Bu zararların karşılanması için herhangi bir destek sağlanacak mıdır?
  • Yolun yapımı tamamlanana kadar geçici olarak uygulanabilecek alternatif çözümler nelerdir?

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2024, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER