4 kentte siyasi soykırım operasyonu: 22 kişi tutuklandı

Siirt, Batman, Adıyaman ve Bitlis'te düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan ve HDP'li siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 22 kişi, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklandı. Kars'ta ise Digor Belediyesi Eşbaşkanı Şengül Erkmen ile birlikte gözaltına alınan 16 kişi serbest bırakıldı.

4 kentte siyasi soykırım operasyonu: 22 kişi tutuklandı
Siirt, Batman, Adıyaman ve Bitlis'te düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan ve HDP'li siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 22 kişi, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklandı. Kars'ta ise Digor Belediyesi Eşbaşkanı Şengül Erkmen ile birlikte gözaltına alınan 16 kişi serbest bırakıldı. 
SİİRT
Siirt'te dün sabah kar maskeli özel harekât polisleri tarafından Çal, Barış, Conkbayır, Dumlupınar ve Affet mahallelerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan S. Ö., Z. E. ile Mücahit Özhan, Barış Tuncay, Tajdin Çağlar, Sipan Batur ve ismi öğrenilemeyen bir yurttaş, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan 7 kişi, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Sipan Batur, Barış Tuncay, Tajdin Çağlar, Mücahit Özhan ve Z.E., "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanırken, iki kişi ise, serbest bırakıldı.
ADIYAMAN
Adıyaman'da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 14 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınanların Adıyaman Adliyesi'ne getirilmesi ile birlikte yüzlerce kişi adliyenin önünde toplandı. Savcılıkta ifadeleri alınan 5 kişi, adli kontrol, 9 kişi ise, tutuklama talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'ne gönderildi. Burada ifadeleri alınan Ali Taşar, Şevket Sönmez, Şeyho Karataş, Nusret Erbay, HDP Merkez ilçe yöneticisi Abdurrahman Çalışır, denetimli serbestlik koşuluyla serbest bırakılırken, DBP Merkez İlçe Eş Başkanı Abuzer Küçükşahin ve Sinan Doymaz, Barış Coşkun, Kemal Yeşilçayır, Lütfü Yoldaş, Mahmut Ozan Harmancı, Mazlum Harmancı, Serdar Küçükşahin ile birlikte 9 kişi tutuklanarak Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
BATMAN
Batman'da ise 2011 yılındaki YSK protesto eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle dün gözaltına alınan 7 yurttaş, Batman Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan yurttaşlar, tutuklanma talebiyle Batman Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkemede ifadeleri alınan Murat Kuyumcu, Serhat Ekinci, Orhan Dumak, Abdülkadir Çelebi, Mehmet Çelebi "örgüt üyesi" iddiasıyla tutuklanırken, İzzetin Kardaş ve Hasan Demirel serbest bırakıldı. 
Tutuklanan 5 kişi, Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 
BİTLİS

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 3 Ağustos günü evlere düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan HDP İlçe Eşbaşkanı Alaaddin Tokova, Fesih Güneş, Erol Özkan, Nazmi Köçer, Sedat Ak, Maşuk Çiçekli, Yaşar Baş, Kamuran Tokova ile C.G. (16) adlı çocuk, İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Bitlis Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık işlemlerinin ardından Nazmi Köçer, Sedat Ak ve Maşuk Çiçekli, Yaşar Baş, Kamuran Tokova ve C.G. (16) serbest kaldı. Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen HDP İlçe Eşbaşkanı Alaaddin Tokova, Fesih Güneş ve Erol Özkan ise "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanarak Bitlis Cezaevi'ne gönderildi.
KARS
Kars merkez ile Digor, Kağızman ve Selim ilçelerinde 5 Ağustos günü düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan ve aralarında Digor Belediyesi Eşbaşkanı Şengül Erkmen, HDP Digor İlçe Eşbaşkanı Öner Buldu, DBP'li Kars Belediyesi Meclis üyesi Güldane Kılıç, HDP ve DBP yöneticileri ile KA-YÖDER yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 16 kişinin işlemleri tamamlandı. Gözaltına alındıkları kent merkezi ve ilçelerdeki adliyelere sevk edilen 16 kişi, "örgüt propagandası yapmak" iddialarıyla savcılığa çıkarıldı. Buradan mahkemeye sevk edilen 16 kişi, denetimli serbestlik koşuluyla serbest bırakıldı. DİHA

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER