Yüksekova’da Örnek Çiftçi: A’dan Z’ye Tüm Sebze Ürünlerine Hayat Verdi

Yüksekova’da Örnek Çiftçi: A’dan Z’ye Tüm Sebze Ürünlerine Hayat Verdi

ESAD TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL - (ÖZEL)

Yüksekova ilçesinde yaşayan Ali Altıntaş isimli çiftçi, ilkbaharda ilçe merkezinde ekimini yaptığı ürünler büyük bir verime ulaşırken, bahçeyi görenler ise Altıntaş'ı yılın örnek çiftçisi olarak gösterdiler.

Son dönemlerde bölgedeki yaşanan yoğun yağışlar sonrası ekin alanlarında adeta bereket fışkırmaya başladı.

İlçe'nin farklı noktalarında hem sebze hem de meyve bahçelerinde çiftçilerin zahmetli uğraşları sonrası ürünlerde verim artmaya başladı.

İlçe'nin Esenyurt mahallesinde yaşayan Ali Altıntaş isimli çiftçi, tüm zorluklara rağmen mahalle içinde büyük ve donanımlı bir meyve bahçesi yaptı. Ürünlerin yetişmesiyle beraber bahçe görenleri kendine hayran bıraktı.

Yetiştirdiği ürünlerin olgunlaşması sonrasında Altıntaş, ürünleri mahalle aralarında satarak geçimini sağlıyor. 

Son derece donanımlı olan bahçeyi yerinde gezen ve inceleyen Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, çiftçi Altıntaş’ı bu azim ve başarısından dolayı tebrik etti. Yiğit, "ilçenin tamamında vatandaşların aynı şekilde tarıma yoğunlaşması gerektiğini" belirtti.

“Zoru Başardım”

Her ürünü yetiştirdiğini belirten çiftçi Ali Altıntaş, “Ben çiftçiliği yıllardır yapıyorum. Köyümde de en iyi şekilde yapıyordum. Merkeze yerleştikten sonra da çiftçiliği hiç bırakmadım. Böylece şehirde donanımlı bir bahçe yaptım ve ilkbaharın başlagıcında ürünleri ekip bakımını yaptım. Şimdi de ürünler yetişmeye başladı çok şükür. Aslında ben zoru yıllar önce başardım, sonuçlarını en iyi şekilde gördüm. Şunu belirteyim ki insan isterse eğer, herşeyi başarır. Bahçemde tüm sebze ürünleri mevcuttur. Ben de ayrıca ürünlerin satışlarını yapıyorum. Bugün Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Mehmet Emin Yiğit ve kurum kühendisleriyle beraber bizleri ziyaret ederek bahçemde incelemelerde bulundular. Onlar da en güzel şekilde bize puan vererek tebrik ettiler. Bizler de bu memlekette tarımın gelişmesi için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Allah herkese güç kuvvet versin” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2024, 19:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER