Yüksekova’da Kadınlar Tarıma Yön Veriyor: Kapya Biberde Bereketli Hasat Zamanı

Yüksekova’da Kadınlar Tarıma Yön Veriyor: Kapya Biberde Bereketli Hasat Zamanı

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ - (ÖZEL)

Yüksekova ilçesinde kadın çiftçiler büyük zahmetlerle ilkbaharda ekimi yaptıkları Kapya biberin hasadına başladılar. 

Bu seneki yoğun yağışların toprağa bereket ve bolluk getirdiğini ifade eden kadın çiftçiler, kapya biberinde iyi verim beklediklerini belirtiler.

Yüksekova’da yoğun yağışlardan sonra tarımda verim artarken, çiftçiler tarafından ekilen ürünlerin hasadına başlandı.

Her sene olduğu gibi bu sene de kadın çiftçiler kışlık yiyecekleri için meyve ve sebze hasadında yoğun mesai harcamaya başladılar.

İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gökyurt (TEKORAVA) Köyü Yeşildere (KALANIS) Mezrası'nda yaşayan kadın çiftçiler ürünlerin yetişmesiyle beraber sabahın ilk ışıklarıyla kapya biberlerin hasadını gerçekleştirdiler.

Yoğun mesai harcayan kadın çiftçiler, kapya biberinde iyi verim aldıklarını belirterek önümüzdeki sene tarım alanlarını genişleteceklerini belirttiler.

Kadın çiftçileri köylerinde ziyaret eden Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, verdikleri emeklerden dolayı kadınları tebrik ederek, kadın çiftçi profilinin bölgede büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

"KADININ GÜCÜ HER ALANDA KENDİNİ GÖSTERİYOR"

Artık kadınlar Tarıma yön veriyor diyen Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Hilal Demir Kol, “Çiftçi kadınlarımızın tarımdaki başarısı gün geçtikçe büyüyor. Biz de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak ilçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gökyurt Köyü Yeşildere Mezrası'na geldik. Kadınlarımızın verdiği emeğe yerinde şahit olduk. Sabahın ilk ışıklarıyla kapya biberlerin hasadını yapıyorlar. Kadınlarımız ilçe tarımdan aldıkları fidelerden çok memnun kaldıklarını belirttiler. İyi verim hedefliyorlar. Biz de tüm kadın çiftçilerimizi tebrik ederek bol ve bereketli bir yıl diliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2024, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER