Yüksekova’da Kadınlar Sabahın İlk Işıklarıyla Domates Hasadına Başlıyor

Yüksekova’da Kadınlar Sabahın İlk Işıklarıyla Domates Hasadına Başlıyor

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Yüksekova ilçesinde kadınların ortak çalışmasıyla domates hasadı gerçekleştirildi.

Baharda ekimi gerçekleştirilen domates fideleri sonbahara gelinmesiyle beraber çiftçiler hasat için atağa geçti.

İlçenin dört bir yanında son yılların en büyük ekim alanları çiftçiler tarafından değerlendirilmeye başlanırken, sebze ve meyvede artış kendini göstermeye başladı.

Baharda ekimi yapılan domateslerin sonbahara yaklaşmasıyla beraber hasadına başlanırken, Antalya’nın domatesi geçildi. 

İlçenin Gökyurt (TEKORAVA) Köyü Yeşildere (KALANIS) Mezrası'nda yaşayan kadınlar biraraya gelerek domates hasadını gerçekleştirerek kış hazırlığına başlarken, domateslerin hem satışını yapacaklar hem de evde yemeklerinde kullanacaklar.

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit ve Kurum Mühendisleri Gökyurt Köyü Yeşildere Mezra'sında Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde tarım arazilerinin etkinleştirilmesi projesi kapsamında dağıtımı yapılan ve kadın çiftçiler tarafından ekilen fidelerden elde edilen domateslerin hasadına katıldı.

Müdür Yiğit ve Kurum Mühendisleri tüm kadınları verdikleri emeklerinden dolayı tebrik ederek, bölgede kadın çiftçilerin yanlarında olacaklarını belirttiler.

"Kadınların Gücü Her Yerde"

Kadınların gücü her yerde dolduğu gibi tarımda da farklı işlediğini belirten Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü'nden Ziraat Mühendisi Hilal Demir Kol, “Kadınlarımız her alanda olduğu gibi domates hasadında da başarılarını gösteriyor. İlkbaharda tüm köylere sebze fidelerimizi vermiştik. Çiftçilerimizin büyük uğraşları ve emekleri sonrası bu fideler güzel gelişerek tüketime noktadına geldi. Bugün köydeki kadınlarımızın el emekleriyle domates hasadına başlandı. Bizler de onları bu hasatta ziyaret ettik. Tüm çiftçi kadınlarımızı yürekten kutluyoruz. Bu güzel görüntüler tüm bölgeye yayılır inşallah. Bizler de tüm bölgede incelerimizi sürdürüp çiftçilerimizin yanında olacağız” dedi.

"Yanımızda Oldukları İçin İlçe Tarım Müdürlüğümüze Teşekkür Ediyoruz"

Kadının eliyle topraklar güzelleşiyor belirten kadın çiftçilerden Mihriban Bilici, “Bizler ilkbaharda ilçe tarımdan fideler almıştık ve köyümüzde ekimlerini yaptık. Sonbahara gelinmesiyle beraber ürünlerimiz büyüyerek hasat vaktine ulaştı. Köy kadınları olarak bizler de hep beraber domates hasatını gerçekleştirdik. Domateslerimiz çok güzel yetişmiş bir durumda. Bu anlamda bizlere destek sunan ve her zaman yanımızda olan Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'müze teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.


 

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2024, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER