Yüksekova’da Çiftçiler Ceviz Ağaçlarına Yöneldi

Yüksekova’da Çiftçiler Ceviz Ağaçlarına Yöneldi

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Yüksekova ilçesinde çiftçiler meyve ağaçları içerisinde tercihlerini daha çok ceviz ağaçlarından yana kullanarak köy arazilerini ceviz fideleri ile doldurdular. 

İlçede son birkaç yıldır meyve ağaçlarından alınan verimi arttırmak için çiftçiler ceviz ağaçlarına yöneliyor.

Yüksekova’ya 40 kilometre uzaklıkta yer alan Gökyurt (TEKORAVA) Köyü Yeşildere (KALANIS) mezrasında çiftçiler arazilerine Balıkesir’den getirdikleri ceviz ağacı fidelerini diktiler.

Çiftçilerin gözü gibi baktıkları fideler yeşermeye başlarken, hasılat için de gün sayıyorlar.

“HER ÇİFTÇİNİN ÇALIŞMASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR”

Köylerde incelemelerde bulunan Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit ve Kurum Mühendisleri, Çiftçi Feysel Bilici’yi başarısından dolayı tebrik ederek ve tüm köylerimizde böyle çalışkan çiftçilerimizin çoğalması dileklerinde bulundular.

“ÇİFÇİLER BİLİNÇLİ OLARAK TARIMA YÖN VERİYORLAR”

Köyümüz tarıma oldukça müsait diyen Feysel Bilici, “Bu civarlardaki köyler olarak tarıma tümüyle sevdalıyız. Bizler yıllardır köyde çiftçilik yaparak hayatlarımıza devam ediyoruz. Ben yıllar önce Balıkesir Bandırma’dan ceviz ağaçlarını getirdim. Kendi bahçemde ekimini yaparak bakımını sağladım. Şükür ki şimdi tümüyle güzel şekilde yetiştiler. Nu görüntü tüm bölgeye örnek olur ve heryer ceviz ağaçlarıyla dolar inşallah. Bugün de Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Mehmet Emin Yiğit bizleri ziyaret ederek bizi sevindirdi. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bahçemizi yerinde inceleyip mevcut sorunları iyileştirme konusunda yardımcı olacaklarını belirttiler” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2024, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER