Yüksekova’da başıboş köpekler dehşet saçtı: 6 koyun telef edildi: “Barınak ne işe yarıyor”

Yüksekova’da başıboş köpekler dehşet saçtı:  6 koyun telef edildi: “Barınak ne işe yarıyor”

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Yüksekova ilçesinde yaşayan İsmail Engin isimli vatandaşın bahçesine giren sokak köpekleri 6 koyunu telef etti.

Aileden alınan bilgilere göre, olay sabah saatlerinde Yeni Mahalle'de oturan Engin Ailesi'nin bahçesinde meydana geldi.

Etrafı duvarlarla kapalı olan bahçenin içinde koyunlar otlanırken, bahçeye giren köpekler koyunlara saldırmaya başladı. Köpeklerin saldırısı sonucunda 6 koyun telef oldu.

Sabah dışarıya çıkan aile fertleri karşılaştıkları manzara karşısında şoka uğradılar.

Ne yapacağını bilemeyen aile, hemen mahalle muhtarı Taner Ataş’ı aradılar. Engin Ailesi'nin evine giden Muhtar Ataş, ilgili ekiplere haber vererek gerekli çalışmalar yapılmasını istedi.

İsmail Engin’in yakını Metin Engin, “Yeni Mahalle'de oturuyoruz. Amcaoğlum sabah bizleri arayarak, beslediği 6 koyunun köpeklerin saldırısı sonrasında telef olduğunu söyledi. Gördüğünüz gibi 6 koyun telef edilmiş durumda ve hepsi bir yerde kalmış. Bu olay en işlek mahallede meydana geliyor. Allah korusun bizlere veya çocuklarımıza da saldırabilirlerdi. Allah’tan bugün hafta sonu olduğu için kimse erkenci değildi. Yeter artık, yetkililer buna bir çare bulsunlar” dedi.

Gerekli çalışmaların yapılması için ilgili yerlerle konuştuğunu belirten Mahalle Muhtarı Taner Ataş, “Sabahın erken saatlerinde İsmail Engin adlı vatandaşımız, beni aradı. Yaşadıkları mağduriyeti telefonda bana iletti. Bunun üzerine hemencecik mağdur ailemizin evine geldim. Kendi bahçesinde yetiştirdiği 6 koyundan süt alıyordu ailesi için. Ancak sabahın erken saatlerinde bahçeye giren başıboş köpekler koyunlara saldırarak koyunların hepsini telef etmiş. Çok üzücü bir durum bu. Çünkü en işlek mahallede bu tür şeyler oluyorsa, diğer küçük yerler de neler olacak diye düşünmek gerekir. Diğer taraftan koyunları merkezde beslemek yasak oluyor da başıboş köpeklerin sürü halinde de gezmesi serbest ve kimse buna müdahale etmiyor. Yetkililerden talebimiz odur ki bu başıboş köpek sürülerine bir çare bulsunlar. Allah korusun ama başka kötü ve üzücü durumlar olabilir. Mağdur ailemize geçmiş olsun dileklerimizi ilettik ve yanlarında olduğumuzu ifade ettik” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2024, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER