Renault işçileri üretimi durdurup direnişe başladı

Türkiye’nin önemli otomobil fabrikalarından olan ve yaklaşık 5 bin kişinin çalıştığı Renault’ta dün 16.00- 24.00 vardiyası işçileri üretimi durdurup fabrikayı boşaltmadı. Saat 24.00- 08.00 vardiyasında olan yaklaşık 1500 işçi ise işbaşı yapmayıp fabrika bahçesinde eyleme başladı. Gece başlayan üretimi durdurma eylemine sabah vardiyasına gelen işçiler de katıldı.

Renault işçileri üretimi durdurup direnişe başladı
İmzalanan 3 yıllık sözleşmenin yenilenerek daha iyi bir sözleşme imzalanmasını isteyen Renault işçileri dün ikinci kez üretimi durdurdu. Renault yetkililiklerinin dün sabah işçileri bir saat erken çağırarak “ücrette herhangi bir yenileme yapamayız" demesi üzerine eyleme başlayan işçiler 16-24 vardiyasının fabrikadan çıkmaması ve 24-08 vardiyasının da içeri girmemesi üzerine üretimi durdurdu. 08-16 vardiyasının fabrika önüne gelmesiyle direniş büyüdü.

Bir vardiyada yaklaşık 400 otomobilin üretildiği Renault fabrikası önünde eylem yapan işçiler zaman zaman cep telefonlarının ışıklarını yakarak eylemlerini sürdürdü.
Patronlar masaya oturana kadar üretimi başlatmayacaklarını söyleyen işçiler, diğer fabrikalardan gelecek desteği bekliyor.

Geçtiğimiz günlerde 2 işçinin kartının basmaması üzerine üretimi 4 saat durdurarak kazanım elde eden işçiler, “Moralimiz çok yüksek. Islık ve sloganlarla fabrika ve çevresi inliyor. Kazanmakta kararlıyız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER