“GAZLI İÇECEK TAVSİYE ETMİYORUZ”
Özkılıç ayrıca, Ramazan ayında bolca hurma tüketilmelisi gerektiğini belirterek, “Hurma yiyen insanlarda hiçbir şekilde vitamin eksikliği bulunmaz. Gazlı içecekleri katiyen tavsiye etmiyoruz. Kayısı, erik, vişneden yapılan kompostolar tüketilmeli. Son zamanlarda pratik diye gazlı içeceklere döndü vatandaşlar. Gazlı içecek susuzluğu daha çok arttırır ve vücudu anlık rahatlatır ama yarım saat sonra tekrar vücut susar. Erik, vişne, kayısı hoşafları içildiği zaman hem susuzluk gider hem de Ramazan ayında ağzımız bağlı olduğu için, kan şekerini dengeler, tansiyonu dengeler ve vücudun bir sonraki gün rahat bir şeklide oruç tutabilmesi için zemin hazırlar” dedi.
Türk insanının her konuda olduğu gibi artık modernleştiğine dikkat çeken Özkılıç, “Kolaylıkla oruç açar hale geldik, ondan dolayı da kaybediyoruz. Susuzluğa dayanamıyorum diyerek oruç tutmaz hale geliyoruz. Kolay oruç açan insanın susuzluğa dayanamaması normal, çünkü vücuduna iyi gelebilecek hiçbir materyal almıyor” diye konuştu.İha
Ramazanda susuz kalmamak için bu bitkileri tüketin
Eskişehirli aktarlar Ramazan ayında vatandaşların susuz kalmaması için altın tavsiyelerde bulundu.
Ramazan ayının yaz dönemine gelmesi nedeniyle oruç tutmak daha da zorlaştı. Açlıktan ziyade susuzluk düşüncesinin ön planda olduğu oruç ayında, Eskişehirli aktarlar yaşanabilecek su ihtiyacına karşı tavsiyelerde bulundu. Taşbaşı Caddesi’nde aktar olan Koray Özkılıç, Ramazan ayı ile birlikte hareketliliğin başladığını söyleyerek, bu ayda genellikle Osmanlı Şerbeti yapmak için Demirhindi satın alındığını ifade etti. Özkılıç, “Ramazan’da susuzluğa iyi gelmesi için kullanılan bazı otlar var. İftardan sonra içildiği zaman susuzluğu azaltır. Ayrıca gündüz vücut aç kaldığı için, karaciğer enzimlerini bozar ve karaciğer yetmezliğine sebebiyet verir. Bunu ortadan kaldırmak için karaciğeri kuvvetlendirici karahindiba, enginar suyu, bitkiler ve kajuberi meyvesi gibi ürünler tüketilmelidir” şeklinde konuştu.
YORUM EKLE