Pes dedirten olay: Yolcular Ankara’da, Valizler ise Van’da kaldı

Pes dedirten olay: Yolcular Ankara’da, Valizler ise Van’da kaldı

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Son 3-4 yılda uçak sefer sayısının büyük oranda azaldığı, hemen her gün rötarlı uçuşların gerçekleştiği Van’da uçuş krizi bu yaz mevsiminde de büyüyerek devam ediyor.

Van-Ankara seferi yapan AJET havayolu şirketine ait uçakta ise büyük bir kriz daha yaşandı.
Uçuş 2.5 saatin ardında gecikmeli olarak gerçekleşirken valizlerinin Van’da unutulduğunu öğrenen yolcular ise hem büyük bir şaşkınlık yaşadı hem de yaşanan olay sonrası büyük bir öfke yaşadı.

Van’da kronik bir sorun haline gelen uçuş problemi gündemden düşmüyor. 

Yaz sezonunun gelmesiyle Van’a uçak seferi bulmak yine imkânsız hale geldi.

Son yaşanan trajik komik olayda ise Van'daki uçuş sorununun geldiği noktayı gösterdi. 

Van-Ankara seferi yapan AJET havayolu şirketine ait uçak, 2.5 saatin ardında gecikmeli olarak iniş yaparken Ankara’ya inen yolcuların valizleri Van’da unutulması ise yolcuları çileden çıkardı.

UÇAK SEFERLERİNİN YETERSİZLİĞİ VE FAHİŞ BİLET FİYATLARI

Vanlıların canını sıkan uçuş sorunları, son olayla birlikte yeniden gündeme geldi. Uçak seferlerinin yetersizliği, bilet fiyatlarındaki fahiş artış ve uçuş iptalleri, bölge halkını zor durumda bırakıyor. Dün yaşanan olay, bu sorunların ne denli ciddi boyutlara ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi.

RÖTARLI UÇUŞLAR VE UNUTULAN VALİZLERİ

Van’dan Ankara’ya gitmek isteyen vatandaşlar, uçakta 2,5 saat gecikmeli olarak Ankara’ya ulaştı. Yolcular gecikme nedeniyle tepki gösterirken, AJET havayolu şirketinin valizleri Van’da unuttuğu ortaya çıktı. Ankara’ya ulaşan yolcular, valizlerinin Van’da kaldığını öğrendiğinde büyük bir şaşkınlık ve öfke yaşadı.

"SERT TEPKİ"

Vanlı iş insanı Feridun Irak, “Dün AJET Van-Ankara saat 21.05 uçağında yaşananlar: Uçak pist başı yapıyor sonra park yerine geri geliyor, 2,5 saat gecikmeyle nihayet uçak Ankara’ya iniyor. Şimdi sıkı durun; yolcuların tamamının valizleri Van’da bırakılmış. Allah müstahakınızı versin, bundan büyük rezalet olmaz. Yakın dostum oğlunun Eskişehir’de yapılacak düğünü için tüm ailesiyle birlikte bu uçakla gittiler. Şimdi kendileri orada, bütün eşyaları hediyeleri Van’da kalmış bulunuyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2024, 22:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yavuz Duman
Yavuz Duman - 3 ay Önce

26-06-2024 tarihinde yüksekova Ankara uçuşunda aynı sorunu bende yaşadım durumun gerçekliği aslında şu uçak yüksek kg nedeni ile yaz ayında uçuş esnasında zorlanıyormuş bunu neden bagaj fazlalığını alırken hesaplamıyorsunuzda insanları uçuştan sonra mağdur bırakıyorsunuz gerçekten umursamazlığın ve hiçe saymazlığın özeti bu ben hakkımı her koşulda savunacağım

SIRADAKİ HABER