Oy çıkmayınca suyunu kesti

7 Haziran seçimlerinde Ahlat'ın Tunus Mahallesi'nde AKP'ye oy çıkmayınca belediye mahallenin suyunu kesti.

Oy çıkmayınca suyunu kesti
 Duruma tepki gösteren yurttaşa, AKP'li Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'ın "Gidin hangi partiye oy verdiyseniz, o parti gelip sizin su ve yolunuzu yapsın" dediği ileri sürüldü. "Mahalleye günde 2 saat su veriyoruz " diyen Çoban'a yanıt DBP'li meclis üyesinden geldi: "Mahalleye günde yarım saat su bile gelmiyor."

7 Haziran seçimlerinden sonra Kürdistan'da tabela partisi haline gelen AKP oy alamadığı yerlerde adeta halkı cezalandırıyor. Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Tunus Mahallesi'nde AKP'li Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, AKP'ye çok az oy çıktığı gerekçesiyle seçimden bu yana mahallenin suyunu kesiyor, bozuk yollarını onarmıyor. Bir aydan fazla bir süredir suları kesilen mahalleli, su ihtiyacını farklı mahallelerden ya da uzak su kaynaklarından karşılıyor. Duruma tepki gösteren mahalleli ise, kapısını çaldıkları Çoban'ın, "Siz teröristsinizi sizinle işim olmaz" şeklinde hakaretlerine maruz kaldı. 

Seçimden bu yana sular kesik

AKP'ye oy vermedikleri için seçimden bu yana sularının kesik olduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Gökhan Porsuk, AKP'nin ayrımcı politikalarına maruz kaldıklarına dikkat çekti. Porsuk, "AKP'ye oy vermediğimiz için tüm bunlar başımıza geldi. Yukarıda Kırıklareli Mahallesi var orası AKP'ye oy verdiği için orasını hiçbir hizmetten mahrum bırakmıyor. Bizim suyumuzun düzenli akması ve yolumuzun parke olması için Kırklareli Mahallesi'ne mi taşınmamız gerekiyor" şeklinde tepkisini dile getirdi.

'Oy verdiğiniz parti su ve yolunuzu yapsın'

Aynı mahallede ikamet eden Saliha Porsuk, su sorunun çözülmesi için yanına gittiği Belediye Başkanı Çoban'ın "Siz teröristsinizi sizinle işim olmaz" diyerek hakaret ettiğini belirtti. Çoban'ın "Gidin hangi partiye oy verdiyseniz o parti gelip sizin su ve yolunuzu yapsın" dediğini ileri süren Porsuk, durumu aktardıkları muhtarın ilgisiz kalmasını da eleştirdi. 

'Dilenmiyoruz hakkımızı istiyoruz'

Kendilerine yapılanın zulüm olduğunu söyleyen Porsuk, haklarını da er ya da geç alacaklarını ifade etti. Porsuk, şunları söyledi: "Biz yıllardır kardeşçe yaşamışız. Kürt, Türk ayrımı yapmamışız. AKP hükümetine sesleniyorum: Barıştan, kardeşlikten yanaysanız bu zülüm nedir? Yol olmadığı için hastalarımızı hastaneye götüremiyoruz. Bir araba geçtiği zaman mahalle toz içinde kalıyor, mahallenin Kürt ya da Türk olması ne fark eder? Biz Müslüman'ız biz insanız, dilenmiyoruz, belediyeden hakkımızı istiyoruz." 

'Abdest alacak su bulamıyorum'

Mahalle sakinlerinden Murat Çıplak ise, AKP'nin din adı altında toplumu kandırdığını belirterek, sadece AKP'ye oy vermedikleri için bir ayı aşkındır sularının kesildiğini söyledi. "Abdest alacak su bulamıyorum" diyerek AKP'li belediyeye tepki gösteren Çıplak, şöyle konuştu: "AKP hükümeti sürekli dinden bahsediyor ama biz AKP belediyesi yüzünden bir namaz kılmak için abdest alamıyoruz. İbadetimizi yapmak için su bulamıyoruz. AKP'ye oy çıkan mahallelerde içme suyu ile tarlalara su veriliyor. Biz burada aylardır susuzluk çekerken, AKP'ye oy çıkan diğer mahallerde su sıkıntısı yok. Biz her gün kovalarlar kilometrelerce yol gidip su getirmek zorunda kalıyoruz"

Günde 2 saat su veriliyormuş

Konuya ilişkin görüştüğümüz Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, kendisinin kimseye hakaret etmediğini öne sürerek, "Mahalleliye günde 2 saat su veriyoruz" dedi. Belediye Başkanı Çoban'ı yalanlayan DBP Ahlat Belediye Meclis Üyesi Mezher Marangoz da, "Mahalleye günde yarım saat su bile gelmiyor. Gelen suda mahallenin sadece yüzde 20'sine ancak yetiyor" dedi.DİHA

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER