Narin Güran'ın ölüm nedeni belli oldu

Narin Güran'ın ölüm nedeni belli oldu

Adli tıp raporuna göre Narin Güran’ın boğularak öldürüldüğü belirlendi. Boğulma sırasında Narin’in ağzından çıkan sıvının amca Salim Güran’ın eline, oradan da araç direksiyonu ve koltuğuna bulaştığı öne sürüldü.

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "Suç delillerini yok etmek" suçundan tutuklanan amca Fuat Güran'ın 13 Eylül'de gözaltına alınan eşi Hediye Güran'ın, jandarmadaki işlemlerin ardından getirildiği adliyede savcılıktaki sorgusu tamamlandı.

Güran, "Kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

'BOĞULARAK ÖLDÜRÜLDÜ'

TRT Haber'de yer alan habere göre, İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından kemik ve doku örnekleri üzerinde yapılan incelemede Narin Güran'ın 'boğazı sıkılarak' öldürüldüğü tespit edildi. Raporda, "Gözle görünür bir kesici-delici alet veya ateşli silah yaralanması yok" denildi. Ayrıca raporda, iç kanama bulgusu elde edilmediği belirtildi.

CNNTurk'te yer alan habere göre ise boğulma sırasında Narin'in ağzından çıkan sıvı amca Salim Güran'ın eline, oradan da araç direksiyonu ve koltuğuna bulaştı.

Cesetteki çürüme nedeniyle ölüm zamanına ilişkin bir beyanda da bulunulamayacağı tespit edildi.

BARO BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Narin Güran'ın ölüm nedeniyle ilgili haberlerin yayınlanmasının ardından Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren bir açıklama yaptı. Eren, "Narin’in ölüm sebebine ilişkin an itibariyle yaptığımız görüşmelerde soruşturma dosyasına gelmiş bir Adli Tıp Raporu bulunmamakta" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER