Lice'de gözaltı protestosu

Lice Belediyesi Eşbaşkanı Harun Erkuş'un da aralarında bulunduğu 5 kişinin gözaltına alınması yapılan açıklama ve oturma eylemi ile protesto edildi.

Lice'de gözaltı protestosu
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde dün yapılan ev baskınlarında Belediye Eşbaşkanı Harun Erkuş'un da aralarında bulunduğu 5 kişinin gözaltına alınmasını ve ormanların askerler tarafından ateşe verilmesi yapılan açıklama ile protesto edildi. İlçe merkezinde bir araya gelen ve aralarında HDP ve DBP yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi adına konuşan DBP İlçe Eşbaşkanı Gülistan İncekara, AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim yenilgisinin acısını Kürtlere yönelik baskı ve şiddet ile çıkarmaya çalıştığını dile getirerek, "Erdoğan ve özel savaş ekibi yenilgisinin sonucunu baskı, şiddet, gözaltı, tutuklama ve bombardımanlarla alacağını sanmakta ama bu baskılarla sonuç alamayacak" dedi.

AKP ve MHP'nin erken seçim planları yaparak Kürt halkına karşı savaş açtığını belirten İncekara, "Son günlerde orman yangınlarıyla askeri operasyonlara zemin hazırlayarak gözaltı, tutuklama ve bombardımanlarla Kürt halkı üzerinde baskı oluşturuyorlar" dedi. İncekara, Habur Sınır Kapısı'nda günlerdir bekletilen HPG, YPG/YPJ cenazelerin ailelerine verilmemesinin ise psikolojik savaşın bir parçası olduğuna dikkat çekti. 
Açıklamadan sonra oturma eylemine geçen kitle, oturmalarına tahammül etmeyen polisin saldırısına alkış ve zılgıtlar ile karşılık verdi. DİHA

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2015, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER