İyiliğimi isteyene bak!

Peş peşe bombalar patlamış, müdahaleyi geciktirmek ve ölümleri arttırmak için üzerimize yağdırılan gaz bombaları, düşenlere yardım etmeye çalışanlara coplu saldırı. Hedef apaçık azami kayıp.

İyiliğimi isteyene bak!
Patlamanın üzerinden 16 saat geçmişti. Katil kendini saklamak için aramızda dolaşmak istiyor. Olaydan sonraki gün, sabaha karşı Ankara Numune Hastanesi Kalp Damar Cerrahi yoğun bakım bölümündeyiz. Dört hasta var, ben ve bir yoldaşım patlamadan yaralanmışız. En başta benim yatağım var. Sağ yanımda 5-6 sivil, biri steril elbise giymiş, elleri göbekte geçmiş olsun diyor küfür eder gibi.
Kiminle muhatap olduğumu soruyorum ekibin içinden bir kadın ‘Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ diyor. Sırtüstü yattığım yataktan öfkeyle ileri doğru fırlayarak bağırıyorum yoğun bakımda var gücümle. Bağırıyorum; “Bombalattınız, yetmedi gaz attınız şimdi hangi yüzle geliyorsunuz buraya?” diyorum. Duraklıyor bir süre, kendine gelince, “Sizin iyiliğinizi istiyoruz” diye cevap veriyor bakan.

İyiliğimi isteyene bak! Katil avının iyiliğini istiyor. “Bırak iyiliği elinizden geleni arkanıza koymayın. İsteseniz de istemeseniz de bu ülkeye barışı getireceğiz” diye bağırıyorum. İyiliğimi isteyen bakan uzaklaşmaya başlıyor yavaş yavaş. İyiliğimizi isteyen bakan yaralı diğer yoldaşımın, “Barış istiyoruz” demesi üzerine yoğun bakımı terk ediyor iyiliksever bakan. Sonra duyuyoruz ki hastanede bile hiç beklemeden gitmiş.
Yaşasın barış...Evrensel

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER