İnşaat-İş üyesi işçiler: Atılan işçiler geri alınsın

AKFA Holding’e ait Emaar Square inşaatı şantiyesinde çalışan inşaat işçileri Kenan Savut ve Murat Bulut’un İnşaat-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılması şirket önünde protesto edildi. İşçiler, şirket yönetimine “İşe geri al, mobbinge son ver!” çağrısı yaptı.

İnşaat-İş üyesi işçiler: Atılan işçiler geri alınsın
İnşaat işçileri adına konuşan İnşaat-İş Üyesi Kadir Kurt, Savut ve Bulut’un örgütlenme faaliyeti yürüttükleri için işten atıldığını ifade ederek şöyle dedi: “4 Aralık’tan itibaren kişisel koruyucu donanım olmadan şantiyeye girişler engellenmiştir. Ancak getirilen bu uygulamanın zemini yoktur. Kişisel koruyucu donanım, yasa ve yönetmelikler gereği şahsa özel olmalıdır. Bunun dışında kullandırmak sağlıksızdır. Sendika üyesi işçiler bu uygulamanın zemini hazırlanmadan uygulamasına karşı itiraz ettiklerinde hakarete maruz kalmış ve ardından işten atılmışlardır.”

Kenan Savut ve Murat Bulut’un işe geri alınmasını isteyen Kurt, “Baskı ve mobbinge son verin. Biz inşaat işçileri olarak baskılarla ilk kez karşılaşmıyoruz. Arkadaşlarımız işe geri alınana kadar da direnmeye devam edeceğiz” dedi.

‘SENDİKALI OLUNCA TUTUM DEĞİŞTİ’

İşten atılan işçiler Savut ve Bulut ise yaşadıklarını yaşananları gazetemize anlattı. 15 yıllık inşaat işçisi olmasına rağmen 2 aydır sendika üyesi olduğunu söyleyen Savut, “Kişisel koruyucu donanımı bahane olarak gösteriyorlar. Daha önce maaşları alamadığımız için direniş göstermiştik. Direnişle beraber sendikalı olduk. Bunu biliyorlar. Sendikal faaliyetin önünü kesmek için uğraşıyorlar ama bizi yıldıramayacaklar” şeklinde konuştu. Bulut ise sendikaya üye olmasının ardından patronun kendisine olan tutumunun değiştiğini şu sözlerle anlattı: “4 yıldır Akfa Holding için çalışıyorum. Bunca yıldır hep benden çok memnun olduklarını söylerlerdi. Sendikaya üye olmamla beraber benden memnun olmadıklarını söyleyip duruyorlar. Birden bire ne değişti?”Evrensel

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2015, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER