‘Girê Spî demokratik özerk yönetimin en temel parçasıdır’

Serêkaniyê Halkların Kardeşliğ Meclisi ve Demokratik Birlik Partisi (PYD), Girê Spînin özgürleştirildiği günün tarihi bir gün ve Demokratik Özerklik Yönetiminin en temel bir parçası olarak anılacağını belirterek “Erdoğanın çetelere sunduğu her türlü desteğe rağmen çeteler ağır darbeler aldı. Erdoğan artık dünya nezdinde DAIŞ çetelerinin resmi sözcüsü olarak görülüyor” dedi.

‘Girê Spî demokratik özerk yönetimin en temel parçasıdır’
 Serêkaniyê Halkların Kardeşliği ve Ortak Yaşam Meclisi üyeleri ile Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyeleri Girê Spî’nin özgürleştirilmesiyle gelişen YPG karşıtı iddialara cevaben ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklama Halkların Kardeşliği ve Ortak Yaşam Meclisi yöneticisi Ebdilrezaq El-Hilo tarafından okundu.

Açıklamada, 15 Haziran 2015 tarihinin artık bölge halkarı açısından Girê Spî gibi Rojava ve Suriye’nin önemli bir parçasının DAIŞ çetelerinden kurtarıldığı gün olduğu için tarihi bir gün olarak anlıacağı belirtildi.

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

“Çeteler Girê Spî’de her türlü vahşi  yöntemleri  Kürt ve Arap  yurttaşlar üzerinde yürüterek binlercesini göçertti ve evlerini havaya uçurdu.

YPG ve ortak güçlerin özgürleştirdikleri Girê Spî’yi büyük bir sevinç ve mutlulukla Girê Spî’yi Demokratik Özerk Yönetimi içinde kabul ediyoruz. Tüm göçmenlerin  evlerine dönmesi için tüm gücümüzle çalışacağız. Çünkü Demokratik Özerk Yönetim, Demokratik Ulus, kardeşlik ve bölgedeki yurttaşların ortak yaşamına dayalı kendi öz yönetimi ile kendi kendilerini yönetmeyi öngören bir felsefeye dayanmaktadır.

Erdoğan hükümetinin DAIŞ çetelerine doğrudan yardımlarına ve körfez ülkelerinden finanse edilen basın organlarıyla gerçekleri tersyüz edip birçok asılsız iddia geliştirmesine rağmen çeteler ağır darbeler almış ve YPG’nin bu başarısı bu kesimlerin kaflarının karışmasına ve ikiyüzlülüklerinin açığa çıkmasına yol açmıştır.

Şimdi tüm özgür dünyanın gözünde Erdoğan artık DAIŞ çetelerinin sözcüsü, körfez ülkeleri ise çete üreten kaynak, yerdir.

Bizler Halkların Kardeşliği ve Ortak Yaşam Meclisi ile PYD  üyeleri olarak tüm yurttaşları, Suriye halkının  düşmanları ve onların maşası olan teröristlere kanmayarak  bu kirli siyasete karşı birliklerini daha da güçlendirmeye çağırıyoruz.

Yine tüm yurttaşları daha büyük bir coşku ve heyecanla Demokratik Özerklik Yönetiminin tüm kurumlarında yer almaya, halklarımıza karşı geliştirilen tüm komploları boşa çıkarmanın yolu savunmayı güçlendirmek olduğundan tüm gençlerimizi savunma görevlerini yerine getirip YPG/YPJ saflarına katılmaya çağırıyoruz.

Son olarak, YPG güçleri bölgedeki tüm halklardan oluştuğu için kimsenin bu gücümüzü karalayıp kötülemesine izin vermeyeceğimizi; yine YPG’nin koruduğu bölge halkları arasında kök salmış olan kardeşliğin ve ortak yaşam anlayışının yıkılmasının mümkün olmayacağını herkese buradan duyuruyoruz.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2015, 22:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER