Faili meçhul davasında yargılanan komutan da terfi etti

Mardin'in Derik ilçesinde 13 köylünün faili meçhul bir şekilde öldürülmesinin sorumlusu olarak yargılanan ve beraat eden dönemin ilçe Jandarma komutanı ve halen Ankara Jandarma Bölge Komutanı olan Tuğgeneral Musa Çitil de YAŞ'ta terfi edip tümgeneralliğe yükseldi.

Faili meçhul davasında yargılanan komutan da terfi etti
 Mardin'in Derik ilçesinde 1993-1994 yılları arasında 13 köylünün faili meçhul bir şekilde öldürülmesinin sorumlusu olarak Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi 'nde yargılanan ve geçen yıl beraat eden, dönemin ilçe Jandarma komutanı ve halen Ankara Jandarma Bölge Komutanı olan Tuğgeneral Musa Çitil de YAŞ'ta terfi edip tümgeneralliğe yükselen iki tuğgeneralden biri oldu.


13 KEZ MÜEBBET HAPSİ İSTENİYORDU 

Derik'te 1993-1994 yılları arasında 13 köylünün öldürülmesi ile ilgili  Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 13 kez ağırlaştırılmış müebbet hapiscezası istemiyle açtığı dava kapsamında Çorum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde  tutuksuz yargılanan Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Musa Çitil ifadesinde suçlamaları reddetmişti. 

'JİTEM'DEN HABERİM YOK'

Mahkemede ifade veren Çitil, suçlamaları reddetmiş ve  “Bunun gibi yüzlerce operasyonlar oldu. Aradan 20 yıl geçti. Birçoğunu hatırlamıyorum. Yıllarca yasal sorumluluklarımız çerçevesinde terörle mücadele ettik. Bölgede JİTEM diye bir oluşumdan bahsediliyor. Böyle bir oluşumdan da haberim yok” demişti.

GEÇEN YIL TERFİ EDEMEDİ 

Musa Çitil geçen yılki YAŞ'ta terfi edememiş görev süresi bir yıl uzatılmıştı. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER