DİSK Genel İş Sendikası heyeti Cizre’ye hareket etti

DİSK Genel İş Sendikası'na bağlı bölge ve il başkanlarından oluşan heyet, incelemelerde bulunmak üzere devlet güçlerinin saldırısı altında bulunan Cizre'ye doğru hareket etti.

DİSK Genel İş Sendikası heyeti Cizre’ye hareket etti
DİSK Genel İş Sendikası'na bağlı bölge ve il başkanlarından oluşan 35 kişilik bir heyet, Diyarbakır'daki DİSK 1 No'lu Genel İş Sendikası'ndan Cizre'ye doğru harekete etti. "Barış emekçilerle gelecek" yazılı beyaz önlükler giyen emekçiler, Cizre'ye hareket etmeden önce sendika binası önünde açıklama yaptı. Emekçiler adına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı kısa bir konuşma yaptı. Savaşın soğuk yüzüne karşı barışı savunmak için Cizre'ye gittiklerini belirten Sarı, savaş sonucunda yoksul halk çocuklarının öldüğünü söyledi. 

Savaşın faturasının emekçilere, işçilere, köylülere, öğrencilere kesildiğini belirten Sarı, "Bu savaş halkların savaşı değildir. Bu savaş sarayın savaşıdır. Biz, emekçiler olarak bu savaşı kabul etmiyoruz. Savaşa karşı yaşamı savunmaya, barışı savunmaya geldik. Biz emekçiler barış için buradayız Cizre'ye de barış için harekete geçiyoruz" dedi. Sarı, Cizre'de yapacakları incelemelerin sonuçlarını kendi bölgelerinde Ege'de, Trakya'da ve Akdeniz'de açıklayacaklarını aktardı. 

'BARIŞI TESİS ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Çatışmalı süreçte sivil ölümlerin yaşandığına da dikkat çeken Sarı, "Diktatörler kendi savaşlarını çıkardığında olan masum halka oluyor. Savaşın faturası yoksul emekçilere çıkarılıyor. Kandil bombalamaları, Silopi'de, Cizre'de yapılan tüm saldırıları kınıyoruz. Emekçiler olarak barış bloğu içinde barışı tesis etmeye savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Açıklamanın ardından emekçiler araçlara binerek Cizre'ye doğru hareket etti.Diha

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2015, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER