Cizreliler: Bebeklerimiz ölüyor hiç kimse duymuyor

Bugüne kadar aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişinin öldürüldüğü Cizre'de polis saldırıları 3. gününde. Kente gönderilen özel harekat polislerinin yaraladığı çok sayıda yurttaşın hastanelere götürülemedikleri için evlerde tedavi edilmeye çalışıldığı ilçede halk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

Cizreliler: Bebeklerimiz ölüyor hiç kimse duymuyor
 Şırnak Cizre'de uygulanan yaşanan polis saldırıları 3. gününe ulaştı.


Sürdürülen bu saldırılara rağmen, halkın sokakları terk etmemesi nedeniyle hendeklerin kazıldığı mahallelerin içlerine giremeyen polisler, bu yüzden konuşlandıkları yüksek tepelerden sokak ve caddelerde gördüğü yurttaşları hedef alıyor. 

Polisin ilçedeki ablukası ve saldırısı nedeniyle bugüne kadar kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Hacı Ata Borçin ve Xetban Bülbül, Nur Mahallesi'nde polis tarafından öldürülen Mehmet Emin Levent, Sait Çağdavul, hastaneye götürülemediği için can veren 35 günlük Muhammed Tahir Yaramış isimli bebek ile dün gece Cudi Mahallesi'nde keskin nişancılarla katledilen Cemile Çagırga'nın ardından son olarak yine keskin nişancılarca vurulan Osman Çağlı'nın (18) hastaneye götürülemeyerek yaşamını yitirmesi ile birlikte Cizre'de yaşamını yitirenlerin sayısı 7'ye yükseldi.

Saldırıda yaralanan çok sayıda yurttaş ise mahallelere ambulansların girmesinin polislerce engellenmesi nedeniyle yurttaşlar tarafından evlerde tedavi edilmeye çalışılıyor. 

CENAZELERİN BUGÜN DEFNEDİLMESİ BEKLENİYOR 

Yaşamını yitirenlerden Sait Çağdavul ile 35 günlük Muhammed bebeğin cenazeleri halen Nur Mahallesi'nde bulunan camide, dün gece katledilen Cemile Çagırga'nın cenazesi ise aile evinde bekletiliyor. Cenazelerin ilçede bulunan HDP milletvekillerinin girişimleriyle bugün defnedilmesi bekleniliyor.

'BEBEKLERİMİZ ÖLÜYOR KİMSE DUYMUYOR' 

Çatışmaların en yoğun yaşandığı mahallelerden biri olan Nur Mahallesi'nde yaşayan yurttaşlar ise, maruz kaldıkları polis saldırısına öfkeli oldukları kadar hala barış ısrarında.

Mahalle sakinlerinden Ömrüm Bilkiç isimli kadın, "3 gündür sokağa çıkmamız bu polislerce engelletiliyor. 35 günlük bebekler bu yüzden yaşamını yitiyor. Küçük çocuklar polis kurşunlarının hedefi oluyor. Bu ülkede yaşayan insanlar ve hayvan severler herhalde pek insan sevmiyorlar. Burada bizim küçük bebeklerimiz ölüyor, hiç kimse sesini çıkarmıyor. Artık bu yaşanılanların son bulmasını istiyoruz. Barış içerisinde yaşamak istiyoruz" dedi. 

'KESKİN NİŞANCILAR ÇOCUKLARI BİLE VURUYOR' 

"Sebepsiz yere bebeklerimizi, çocuklarımızı öldüren bu devlete lanet olsun" diyen bir diğer mahalle sakini 5 çocuk annesi Hanım Sayın ise, içerisinde bulundukları ortamı şu sözlerle anlattı: "Keskin nişancılar kapıya çıkan çocuğu bile vuruyor ve ambulansların mahalleye girmesini engelliyor. Erdoğan kendisini bizim yerimize koysun ve oğlunun başına bunlar getirildiğini düşünsün, bakalım ne kadar dayanabiliyor." 

Polislerce gerçekleştiren katliama tepki gösteren Celal Yalun isimli yurttaş ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Sen sarayında oturarak bu milletin çocuklarını birbirine öldürtüyorsun. Yüreğin varsa sen kendin gel. Kızını ve oğlunu yanını al gel, sen savaş" sözleriyle seslendi./DİHA

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2015, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER