Çay ocağı işleten esnaflar yetkililerden alternatif çözümler bekliyor; “Bu gidişle evimize ekmek götüremeyeceğiz”

Çay ocağı işleten esnaflar yetkililerden alternatif çözümler bekliyor; “Bu gidişle evimize ekmek götüremeyeceğiz”

CAHİT YİĞİT - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Cengiz Topel Caddesinde (çarşı merkezi) kaldırımları işgal eden taburelerin kaldırılmasının ardında çay ocağı işleten esnaflar mağdur olduklarını belirterek yetkililerden alternatif çözümler isterken; “Bu gidişle evimize ekmek götüremeyeceğiz” dediler.

Yüksekova Cengiz Topel Caddesi’nde ki çay ocağı işleten esnaflar tarafından kaldırımlara konulan tabureler vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda belediye tarafından kaldırıldı.

Mağdur olduklarını belirten çaycı esnafı ise Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç ile görüşmeye başladılar.

Geçimlerini taburelerden sağladıklarını belirten çaycı esnafı, Çoğaç’a zor günler geçirdiklerini ilettirken, yetkililerden yer tahsisini istediler.

Yüksekova Esnaf ve sanatkarlar Odası’nın toplantı odasında çaycı esnafı ile bir araya gelen Başkan Çoğaç ise belediye yetkilileri ile görüşeceklerini ve önerilerini sunacaklarını belirtti.

“TEK GAYEMİZ TÜM ESNAFIMIZIN YANINDA OLMAK VE SIKINTILARINI ÇÖZMEK”

Hiç bir esnafımız mağdur olmasın diye alternatif yollar üzerinde ilerleyeceklerini belirten başkan Vedat Çoğaç, “Vatandaşın yoğun şikayeti üzerine çaycı esnafımız kaldırımdan taburelerini kaldırdı. Bugünde çaycı esnaflarımızla bir araya geldik. Haklı olarak talepleri vardı. Biz bu talepleri dinledik. Bundan sonraki süreçte çaycı esnafımızla birlikte belediye ile görüşme sağlayıp çaycı esnafının mağdur olmaması için başka bir yer tahsil etmelerini isteyeceğiz. Biz tabureleri kaldırdık, sıra belediyede.  İşletmelerimizin devamı ve geleceği için yer temin etmek zorundalar. Biz yeri de öneri olarak daha önce sunduk. Şunu da iyi biliyoruz ki yetkililer bu yeri hazırlayıp verebilir. Önerimiz insanları engellemeyecek bir yerde. Bu konuda belediyeden kesin ama kesin bir program ve proje istiyoruz. Esnaf Sanatkarlar Odası ve çaycı esnafı olarak mutabık olduğumuz yer çarşı merkezden geçen Büyük çay deresi  ve Pizok Deresi’nin  yan tarafları. Belediye de bundan haberdar zaten, Çarşı merkezindeki derenin sağı ve solunun İhsaniye Camisi’nden başlayıp Yeşildere ve ipek Mahallesi’ne kadar olan  yerleri talep ettik inşallah bu mağduriyette ortadan kalkar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2024, 19:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER