Başkan Çoğaç’tan VEDAŞ’a Çağrı: ‘’Artık! Bu Elektrik Direklerini Ortadan Kaldırın’’

Başkan Çoğaç’tan VEDAŞ’a Çağrı: ‘’Artık! Bu Elektrik Direklerini Ortadan Kaldırın’’

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL - (ÖZEL)

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Yüksekova’nın İpekyolu üzerinde sağlı-sollu olmak üzere farklı noktalarına yerleştirilen elektrik direkleri Temmuz ayı başında kaldırılması planlanırken, yapılan çalışmaların bir türlü yapılmaması üzerine, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç; ‘’Kış gelmeden bu önemli çalışmanın hızlı bir şekilde bitirilmesi çağrısında bulunuyoruz’’ dedi.

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) tarafından Temmuz ayının başından itibaren ilçenin farklı noktalarında elektrik direklerini kaldırıp aralık ayı gibi tamamlanması planlanmıştı.

Buna rağmen Temmuz ayının bitmesine sayılı günler kala bir türlü başlamayan yatırım programının üzerine Başkan Çağaç yetkili firmaya çağrıda bulunarak, kar, çamur olmadan bu direk kaldırıp yer altına yerleştirmeleri bitirin dedi.

VEDAŞ tarafından başlatacak çalışmayla başta İpekyolu Caddesi Sağlı-Sollu, Kültür Sanat Sokağı, Özgürlük Meydanındaki direklerin kaldırılıp yer altına indirilmesi planlanıyor.

“Şehrimiz direklerin verdiği çevre kirliliğinden kurtulacak”

VEDAŞ’ın bu çalışmasıyla ilçe rahat bir nefes alacak diyen Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, “VEDAŞ daha önce zaten Cengiz Topel Caddesinde çalışma yapmıştı. Direkleri kaldırmış, telleri yer altına indirmişti. Memleket o kirli görüntüden kurtulmuştu. Bu çalışmayla sağlıklı bir enerjiye ulaşılmıştı. Bunun devamı için de bir proje yapıldı, üretildi ve bunu ihale etti. Bu ihalenin içersinde neler var; İpekyolu Caddesi, Özgürlük Meydanı, Kültür Sanat Sokağı, Eski Cezaevi Kavşağı, 23 Nisan Caddesi’nin direklerini kaldırıp yer altına indirme programı var. Bununla beraber Hem Esenyurt TOKİ’lerin hem de Esentepe Pizok TOKİ yolunda aydınlatma çalışmaları gibi çalışmalar da var bu ihale içerisinde” dedi

“Bu çalışma Acilen Bitirilmeli”

Çoğaç, “Bu ihale Temmuz ayının başında uygulamaya geçecek ve Aralıkta da bitecekti. Fakat ne yazık ki şirketin yetkili firmaya temin edeceği malzeme hazır değil. Bu durumda sıkıntı yaşıyoruz. Bu malzemenin bir an önce temin edilmesi lazım. Bu çalışmamın acilen başlatılması gerekiyor. Biliyorsunuz ki Yüksekova’nın kış şartları çok farklı. Bu sezonu kaybettiğiniz de sağlıklı bir çalışma yapamayacaksınız, ulaşamıyacaksınız. Yüksekova esnafı, sanatları adına, vatandaşın adına; ilgilere şu çağrıda bulunuyoruz. Bu malzemelerin bir an önce temin edilmesi, bu ihalenin, bu çalışmanın derhal hayata geçirilmesini istiyoruz” İfadelerini kullandı.

“Bu iş bitene kadar takipçisiyiz”

Çoğaç, “Biz de şöyle bir hatırlatma yapmak istiyoruz; VEDAŞ bu çalışmaya başladığı andan itibaren, paydaş tüm kurumlar; Belediye, Telekom gibi kurumların alanda, sahada olması lazım. Çünkü bir kazı çalışması yapılacak. Belediye bu işin başında durmalı, denetleyici olmalıdır. Çünkü kazı çalışmalarında belediyeye ait boru hatları da oradan geçebilir, bu yüzden birlikte bir çalışma olsun. Bu durumda her esnaf, her vatandaş bir denetleyici olmalıdır. Herkes bakmalı, bu iş nasıl yapılır diye. Varsa bu işin bir eksiği, itiraz etmeliyiz. Bizler de bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz” Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2024, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER