Avukat Deniz Sürgüt tutuklandı

Şırnak İdil’de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan ve aralarında ÖHD üyesi Avukat Deniz Sürgüt’ün de bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Avukat Deniz Sürgüt tutuklandı
Şırnak’ın İdil ilçesindeki polis operasyonunda gözaltına alınan İstanbul Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Avukat Deniz Sürgüt tutuklandı.

İdil ilçesinde dün birçok adrese yapılan operasyonlarda ÖHD üyesi Avukat Deniz Sürgüt’ün de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından İdil Adliyesi’ne çıkarılan 4 kişi, savcılıktaki ifadelerinin ardından “Tehlikeli ateşli silah bulundurmak, taşıma, el değiştirme ve pazarlama” ile “Örgüt üyesi olma” iddiaları ile mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemede ifade veren 4 kişi aynı gerekçelerle tutuklandı.

ÖHD’den açıklama

Dernekten yapılan açıklamada Sürgüt’ün ÖHD’nin görevlendirmesiyle sivil ölümlerini raporlamak amacıyla bölgeye gönderildiği ancak görevini yaparken polisler tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

“Halkımızı, meslektaşlarımızı, meslek örgütlerimizi, İstanbul Barosu ve Şırnak Barosu başta olmak üzere tüm baroları, meslektaşımızı sahiplenmeye çağırıyoruz ve komployu boşa çıkarmak için dayanışmaya çağırıyoruz.”

ÖHD, Sürgüt için bugün 12.30da Çağlayan Adliyesi C kapısı önünde açıklama yapacak.İmc

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER