Ankara'dan 'Bîjî berxwedana Silopi' desteği

Mardin'in Derik, Kızıltepe ve Midyat ilçeleri ile Ankara'da, AKP hükümetinin savaş konsepti ile Silopi'de gerçekleştirilen polis terörü protesto edildi. Ankara'da yapılan eylemde, "Bîjî berxwedana Silopi" sloganı atılarak, tüm bu saldırılar karşısında örgütlü mücadeleyi yükseltme çağırısı yapıldı.

Ankara'dan 'Bîjî berxwedana Silopi' desteği
 Mardin'in Derik ilçesinde HDP ve DBP Derik ilçe örgütleri öncülüğünde bir araya gelen çok sayıda yurttaş, Silopi ilçesinde gerçekleştirilen polis terörünü yürüyüşle protesto etti. DBP Derik ilçe binası önünde bir araya gelen çok sayıda yurttaş, Ahmet Kaya Sanat Parkı'na yürüdü. Burada açıklama yapan DBP Derik İlçe Eşbaşkanı Mehmet Şerif Kıran, HDP'nin barajı aşmasının ardından iktidarını kaybeden AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kürdistan'da topyekun savaş kararı aldığını söyledi. 
Kıran, "40 yıldır Evren'in, Güreş'in, Ağar'ın, Çiller ve diğer katliamcıların zulmüne boyun eğmeyen Kürt halkı, AKP ve Tayyip Erdoğan'ın zulüm ve şiddet politikalarına da asla boyun eğmeyecektir. 'Direnmek yaşamaktır' şiarını yaşam felsefesi haline getiren Kürt halkı, zulme direnerek, mücadelesini mutlaka zaferle taçlandıracaktır" dedi. 
Açıklama, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganı eşliğinde sona erdi.
KIZILTEPE
HDP ve DBP Kızıltepe ilçe örgütleri de, Silopi ilçesinde gerçekleştirilen polis terörünü Özgürlük Meydanı'nda gerçekleştirdiği yürüyüşle protesto etti. DBP Kızıltepe ilçe binası önünde bir araya gelen çok sayıda yurttaş, "Bijî berxwedana Silopi" ve "Katil AKP" sloganları eşliğinde Özgürlük Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. 
Yürüyüşün ardından kitle adına konuşan HDP Kızıltepe İlçe Eşbaşkanı Lokman Yaşar, AKP'nin 7 Haziran hezimetinden sonra savaşa sarıldığını belirterek, "Mahallelere yüzlerce ölüm çetesi ile saldıran savaş hükümeti, halkı rast gele taramış, evlerini ateşe vermiştir. Savaş baronu Erdoğan'ın başkanlık hayalini gerçekleştirmek yolunda yapamayacağı zulüm ve katliam yoktur" diye belirtti. 
Açıklamanın ardından sessiz oturma eylemi gerçekleştirildi.
MİDYAT
HDP ve DBP Midyat ilçe örgütleri, polis terörünü DBP ilçe binası önünde düzenlediği basın açıklaması ile protesto etti. Açıklamaya, HDP ve DBP ilçe yöneticileri, Süryani ve Arap halk meclisleri üyeleri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Açıklamayı yapan DBP Midyat İlçe Eşbaşkanı Zübeyir Erik, "Tek başına iktidar olmayan AKP, bugün sabah saatlerinde Silopi'de yeni bir katliam daha gerçekleştirmiştir. AKP koltuk için savaş isteyebilir ama biz barış sevdalısıyız. Türkiye halklarının farklılıklarıyla bir olup savaşın önüne geçmek için direneceğiz" dedi.
Açıklama oturma eyleminin ardından sona erdi. 
ANKARA 
Ankara'daki sivil toplum kuruluşları, AKP hükümetinin başlatmış olduğu savaş konsepti ve Silopi de gerçekleştirilen katliamı protesto etmek amacıyla Güvenpark'ta düzenlenmek istenilen basın açıklaması parkın polis tarafından ablukaya alınması nedeniyle YKM önünde yapıldı. 
"Kan üzerinde siyasi hesaplara izin vermeyeceğiz" pankartı açılan açıklamayı yapan Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut, yaklaşık 20 gündür hükümet tarafından terör estirildiğine dikkat çekerek, AKP'nin DAİŞ'ye sembolik bir operasyon düzenlediğini muhalif kesimlere ise kapsamlı operasyon gerçekleştirdiğini yaz sıcağında hayatını kaybedenlerin 50 derece sıcaklıkta bekletildiğini hatırlattı. 
Silopi'de yaşanan katliama değinen Karabulut, çok sayıda insanını hayatını kaybettiğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek derdinin iktidar olduğunu vurguladı. Karabulut, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Evlatlarımızı feda etmeye hazırız" açıklamasını hatırlatarak, "Oysa ölen bizim evlatlarımız kendi evlatları zenginliklerine zenginlik, servetlerine servet katıyorlar" dedi.
Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) üyeleri ise Yüksel Caddesi İnsanlık Anıtı önünde bir araya geldi. "Silopi'de katliam Ankara'da operasyon gözaltılar baskılar bizleri yıldıramaz Sokağa eyleme hesap sormaya" pankartını açılan eylemde, sık sık "Sana savaş yaptırmayacağız" ve "Bîjî berxwedana Silopi" sloganları atıldı. BDSP üyeleri Ağrı'da, Cizre'de, İstanbul'da yapılan operasyonlarda devrimci ve yurtseverlerin katledildiğini ayrıca bugün gerçekleşen operasyonlarda da sermaye devletinin bir katliama daha imza attığını Silopi'de ev baskınlarına karşı direnen halka polisin açtığını ateş sonucu üç kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Açıklamada, tüm bu saldırılar karşısında örgütlü mücadeleyi yükseltme çağırısında bulunuldu.DİHA

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 00:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER