Okul yolu düz gitmiyor!

Yeni eğitim-öğretim yılına boş sınıflarda başlanan Kürdistan'ın yanı sıra Türkiye metropolleri de eğitime sorunlarla başladı. Adana'da Eğitim Sen üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okullar arasında ayrım yapmasını "Okul yolu düz gitmiyor" yazılı pankartla protesto etti.

Okul yolu düz gitmiyor!
 Kürdistan'da yeni eğitim-öğretim yılına boş sınıflarda başlanırken, Türkiye metropollerinden Adana'da ise yeni eğitim-öğretim yılı sorunlarla başladı. Eğitim Sen Adana Şubesi, Seyhan'a bağlı Yeşilevler Mahallesi'nde bulunan Yavuz Selim Ortaokulu önünde "Okul yolu düz gitmiyor" yazılı pankart açarak, okullardaki eksikliklerin tamamlanmadan eğitim öğretime başlanmasına tepki gösterdi. 
Ortaokul önünde bir araya gelen eğitimciler, "Parasız, laik, anadilde eğitim" ve "Savaşa değil eğitime bütçe" sloganları atarken, açıklamayı yaptıkları Yavuz Selim Ortaokulu'nu 32 adet norm fazlası öğretmen olmasına rağmen 6 adet yeni öğretmenin atanarak norm fazlasına düşen öğretmen sayısının 38'e ulaşmasından kaynaklı seçtiklerini belirtti. 
Yüzlerce polis tarafından abluka altında yapılan açıklamayı Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz yaptı.
'MEB okullar arasında ayrım yapıyor'
Karagöz yaptığı açıklamada, Adana'da bin 642 okul ve 13 bin 634 derslik olduğunu hatırlatarak, 473 bin 650 öğrenciye 23 bin 746 öğretmenin eğitim verdiğini ve sınıflardaki öğrenci sayısının 36 ile 50 kişi arasında değiştiğini belirtti. Adana İl Milli Eğitim Müdürü'nün yaptığı uygulamalarda yasa, yönetmelik ve yönergeleri tabi almadığını vurgulayan Karagöz, AKP Adana İl Başkanlığı ile Eğitim Bir Sen'in talimatları doğrultusunda hareket ettiğini kaydetti.
Eğitim sorunlarının arttığını ve okulların kaosa açıldığını kaydeden Karagöz, AKP hükümetinin 13 yıllık iktidarı boyunca sorunları çözmek yerine sorun yaratan politika ve uygulamaları ile okulları eğitim öğretim yapılamaz hale getirdiğini aktardı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okullar arasında ayrım yaptığına da dikkat çeken Karagöz, "MEB İmam Hatip Okullarının bütün taleplerini anında yerine getirirken diğer devlet okullarına kaynak aktarımında sorunlar yaratıyor" dedi. DİHA

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2015, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER