İspanya’da bir kent boğa güreşlerini kaldırıyor, bütçeyi eğitime aktarıyor

İspanya’da Villafranca de los Caballeros kenti meclisi her yıl düzenlenen boğa güreşlerini kaldırarak ona ayrılan bütçeyi eğitime aktaracaklarını açıkladı.

İspanya’da bir kent boğa güreşlerini kaldırıyor, bütçeyi eğitime aktarıyor
 İspanya’da Toledo şehrine bağlı Villafranca de los Caballeros kenti meclisi, her sene düzenlenen boğa güreşi festivalini kaldırarak, festivale ayrılan bütçenin eğitime harcanabilmesi için bu perşembe oylama yapacak. Eğer taslak kabul edilirse 18.000 euroluk ödenek, kentte yaşayan çocukların eğitimlerine aktarılacak. Çoğunluğunu sosyalistlerin oluşturduğu konsey teklifin kabul edileceğini düşünüyor.

The Guardian’ın haberine göre; kentin yeni seçilen sosyalist belediye başkanı Julian Bolanos, konuya ilişkin verdiği röportajda şunları söyledi:

“Bu durum, boğa güreşlerine karşı bir tutum olmaktan çok, eğitime öncelik vermekle ilgili. Bu bir öncelik meselesi. Kentte işsizlik oldukça yüksek ve çocuklarının okul malzemelerini alamayan aileler var. Biz boğa güreşlerine karşı değiliz, bu parayı daha verimli kullanabileceğimizi düşünüyoruz.’’

Protesto edilmişti

İspanya’da her sene, boğaların da kullanıldığı 16.000’ e yakın festival düzenleniyor. Katılımın yüksek olduğu ve seyircilerin yaralandığı veya hayatını kaybettiği bu festivaller, hala tartışma konusu. Her sene Temmuz ayında düzenlenen ve en ünlü festivali olan Pamplona Running of Bulls adlı festival, bu sene 100’den fazla PETA aktivistinin yarı-çıplak ve temsili kan ile yaptığı eylem ile protesto edilmişti.

‘İnsan olmayan sakinler’

Geçtiğimiz hafta ise Triqueros del Valle adlı kasaba, tarihi bir kararı oy birliğiyle kabul etmiş ve evcil kedi-köpekleri  “insan olmayan sakinler” olarak tanımlamış ve insanların sahip olduğu hakları onlara da tanımıştı. Karar, hayvan hakları aktivistleri tarafından “İnsan ve insan olmayan sakinlerin büyük günü” olarak karşılanmıştı./İMC

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2015, 23:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER