İslam Ordusu'ndan 'kafeste canlı kalkan' açıklaması

Suriye askerlerini ve Alevi sivilleri kafese koyarak canlı kalkan yapan İslam Ordusu, tepkiler üzerine yaptığı açıklamada kendini savundu.

İslam Ordusu'ndan 'kafeste canlı kalkan' açıklaması
Suriye’nin başkenti Şam’ın kuzeydoğusundaki Doğu Guta’da esir tuttuğu Suriye askerleri ve Alevi sivilleri kafese koyarak canlı kalkan yapan Ceyş’ül İslam (İslam Ordusu) uluslararası tepkiler üzerine kendini savunduğu bir açıklama yaptı.

İslam Ordusu, insanları kafese, “Suriye ordusunun bombardımanını engellemek için” koyduğunu açıklamıştı. Militanların kentin çevresine 100 kafes yerleştirdiği ve her bir kafese yedi kişi koyduğu belirtilmişti.

Telegraph’ın haberine göre, konu hakkında Facebook hesabından açıklama yapan Muhammed Alluş, “Guta’daki kafesler savaşçıları korumak için canlı kalkanlar değil. Sivilleri korumak için onların arasına yerleştirildi” ifadesini kullandı.

Bir başka İslam Ordusu komutanı Hamza el-Birkdar ise kafeslerin hava saldırılarının azalmasına yardımcı olduğunu belirterek, rehinelerin “güçlü bir pazarlık kozu” olduğunu söyledi.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün Ortadoğu direktör yardımcısı Nadim Huri, İslam Ordusu’nu kınamıştı.

Sosyal medyaya yüklenen videoda kafesteki kadın ve erkekler hükümet güçlerinden Doğu Guta’ya “saldırıları durdurma” çağrısında bulunuyordu. Kamyon dışındaki bir genç ise, “Sizin kadınlarınız bizim kadınlarımız. Eğer benim annemi öldürmek istiyorsanız, onları da öldüreceksiniz” diyordu.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2015, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER