Gençlik Filmleri Festivali ‘Soma Belgeseli’yle başlıyor

5. Uluslararası Gençlik Filmleri Festivali, 16 Mart’ta Şişli Kent Kültür Merkezi’nde Kolektif Sinema’nın hazırladığı “Soma: Bir Avuç Kömür İçin Bir Ömür Verenlere” belgeselinin gösterimiyle başlıyor.

Gençlik Filmleri Festivali ‘Soma Belgeseli’yle başlıyor
5. Uluslararası Gençlik Filmleri Festivali, perdelerini bu sene Kolektif Sinema’nın çekmiş olduğu ve Soma’daki iş cinayetinde hayatını kaybeden maden işçilerine ve yakınlarına adanan ‘Soma: Bir Avuç Kömür İçin Bir Ömür Verenlere’ belgeseliyle açıyor.

Cahit Berkay’ın türkülerini de seslendireceği galada öteki temalı bir fotoğraf sergisi de olacak.

Soma Belgeseli, 16 Mart Salı günü Şişli Kent Kültür Merkezi’nde saat 18.30’da Soma iş cinayetinde sağ kurtulan işçilerin ve Soma Madenci Evi’nden gelenlerin de katılımıyla izleyiciyle buluşacak.

‘Öteki’ teması

“Ötekinin Sesi Ol” diyerek gerçekleştirilecek olan festival açılışından sonra, 18-20 Mart tarihleri arasında İstanbul’un birçok üniversitesinde film gösterimleri yapılacak.

İstanbul Üniversitesi; ‘Küçük Kara Balıklar’ Belgesel gösterimi ardından Ezel Akay ve Cenk Terbiyeli ile söyleşiye ev sahipliği yapacak. Festival devamında da birçok üniversite yönetmenlerin katıldığı söyleşiler düzenlenecek.

Festivalde neler var?

Genç yönetmenlerden kısa filmler, Kolektif Sinema kısa seçkileri, yurtdışından uzun metrajlı filmler ve Türkiye’den uzun metrajların yanı sıra Suruç ve Yırca’daki ağaç katliamına ses çıkaran üniversitelilerin Zeytin Karası belgeselleri de gösterilecek.

Reha Erdem retrospektifinden ‘Jin’ , ‘A Ay’ ve ‘Şarkı Söyleyen Kadınlar’ gibi filmlerin yanı sıra birçok kısa ve uzun metraj filmler var.

Ayrıca Nazan Kesal’ın ‘Salıncak’, Aykan Safoğlu’nun ‘Kırık Beyaz Laleler’, Emel Çelebi’nin ‘Külkedisi Değiliz’, Cenk Örtülü’nün ‘O İklimde Kalırdı Acılar’,Veysi Altay’ın ‘33 Yıllık Direniş: Berfo Ana’, Suat Eroğlu’nun ‘Fıtrat’ gibi filmleri de festival izleyicisiyle buluşacak.

Festival nerelerde var?

4 yılda, 17 il ve 30 gösterim yerine ulaşan ve daha öncesinde “Gençliğin sesi perdede” diyerek yola çıkan festival “Yasak”, “Barış” ve son olarak “Direniş” temalarıyla sinema severlerle buluştu.

Mart ayında Eskişehir, İstanbul, Ankara ve İzmir’de açılışını yapacak olan festival Nisan ve Mayıs aylarında Zonguldak, Edirne, Trabzon, Karabük, Kocaeli, Hopa, Adana, Samsun, Kayseri, Kırşehir ve daha birçok ilde festival kapsamında film gösterimleri olacak.İmc

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER