‘Bu seçimler Kürt ve Türk halkların kardeşliği için, tarihi önemdedir’

YJA Star gerillalarından aslen Türk olan Avaşîn Kütahya, Türkiye ve Kürdistan'daki 7 Haziran seçimleri için Kütahya halkına seslendi.

‘Bu seçimler Kürt ve Türk halkların kardeşliği için, tarihi önemdedir’
 YJA Star gerillalarından aslen Türk olan Avaşîn Kütahya, Türkiye ve Kürdistan'daki 7 Haziran seçimleri için Kütahya halkına seslendi.

Kürt özgürlüğü için başlayan PKK mücadelesi daha sonra Laz, Çerkez, Türk kısacası ezilen tüm halklar için evrenselleşen bir harekete dönüştüğünü belirten Avaşîn Kütahya, sözlerine şöyle devam etti.

‘KEMAL PİR, HAKİ KARER YOLDAŞLARIN YOLUNDA YÜRÜYORUM’

"Öncelikle Kürt ve Kütahya halkımızı selamlıyorum. Yaklaşan 7 Haziran seçimleri için halkımıza ve özellikle Kütahyalı halkımıza seslenmek istiyorum. Başta Kürt Özgürlük Mücadelesi’nde neden yer alıyor sorularına buradan cevap vermek istiyorum. Sistemdeyken AKP'nin Kürt halkına, ezilen mazlum halklara, kadına nasıl işkence yaptığını, kadının emeğini nasıl sömürdüğünü gördüm. Bu gerçekler karşısında arayışlarım başladı. Bu temelde arayışlarıma ancak dağlar cevap olabileceğine karar verdim. Ben de sistemdeyken Türk halkı gibi Kürt Özgürlük mücadelesinin sadece Kürtler için mücadele ettiğini düşünüyordum. Fakat öğrendim ki Kürt Özgürlük Hareketi sadece Kürt halkının özgürlüğü için mücadele etmiyor. Önderlikle birlikte, hareketin başlamasına Türk yoldaşlarımızdan Kemal Pir, Hakki Karer yoldaşlarımız öncülük etmiştir. Ben de onların yolunda yürüdüm ve bu temelde özgürlük mücadelesine katıldım.

‘KÜRT SORUNU YOK DİYEN AKP, SEÇİM İÇİN KÜRTÇE DİLİNİ İSTİSMAR EDİYOR’

Ülkemizde yaşanılan kadın katliamlarına, faili meçhul olaylarına son vermek için, 7 Haziran seçimleri halkımız açısından büyük bir şanstır. AKP iktiranının iğrenç oyunlarına, karanlık propagandalarına son vermek siz değerli halkımızın elindedir. AKP iktidarı başta olduğu müddetçe her zaman Kürt, Türk halkını gerek fiziki gerekse zihinsel olarak birbirine düşürecektir.

Bir kaç ay önceye kadar Kürt sorunu yok diyen, Kürtçeyi inkar eden AKP, Kürtçe şarkıları yaparak, Kürtçe dilini seçim propagandası için istismar ediyor. Fakat halkımızın bu tür oyunlara bir daha gelmeyeceğine inanıyorum.

‘EMEĞİMİZİ ELİMİZDEN ALIYORLAR’

İktidar güçleri kadın emeğini sömürerek kendini bu güne kadar getirmiştir. Bu durum halen de devam etmektedir. Bugün emeğimizi elimizden alan, bizi güçsüzleştiren, işkenceye maruz bırakan bir iktidarla yaşanılmaktadır. Günden güne artmış olan bu olaylara karşı HDP'nin kadına verdiği değerle, ezilen halklar için verdiği mücadeleyle bunlara son verecektir. Halkımız haklarına sahip çıkarsa, doğru seçim yaparsa bu tür olayların yaşanmasına engel olacaktır.

‘HDP, HALKLARIN GERÇEK ÖZÜNÜ TEMSİL EDİYOR’

İktidarda olan güçler kimisi milliyetçilikle, kimisi dini inançlarla halkı bir birine düşürmektedir. Halkımızın gerçek özü bu değildir. Halklarımız bin yıllardır birbiri ile yaşamakta ve her şeyini birlikte paylaşmışlardır. En zor zamanlarda Kürt, Türk, Laz, Çerkez halkları beraber mücadele etmişlerdir. Eğer halkımız gerçek özüne dönmek istiyorsa HDP'ye oylarını vermelidir. Çünkü HDP Mezopotamya ve Türkiye halklarını kapsayan bir partidir. Kadın öncülüğünde yeni yaşam alternatifiyle oluşan bir partidir. Biz de bu temelde inanıyoruz ki HDP; halkların, kadınların, gençlerin umutlarına cevap olacaktır. Başta Önderliğimiz ve biz gerillalar halkımıza olan inancımızla yeni demokratik bir yaşamla yapacakları doğru tercihlerle şimdiden başarılar diliyorum."

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER