Yangın Gabar'ın eteklerine yayılıyor!

Gabar Dağı'nda dün sabah helikopter ve uçakların bombalaması sonucunda başlayan yangın, müdahale edilmediği için geniş alanda etkisini arttırarak devam ediyor. Yangının, rüzgarın da etkisiyle Gabar'ın eteklerinde bulunan bahçe ve bostanlara kadar ulaşma tehlikesi olduğu bildiriliyor.

Yangın Gabar'ın eteklerine yayılıyor!
 Şırnak'ın Gabar Dağı'nda bulunan Görmeç Jandarma Taburu'na dün HPG'liler tarafından düzenlenen saldırının ardından, çok sayıda Kobra tipi helikopter ve uçağın katılımıyla bölge bombalanmıştı. Bombalamanın ardından bölgede yangın çıkmış ve askerler güvenlik gerekçesiyle yurttaşların yangını söndürmek için alana geçişlerini engellemişti. Yangının söndürülmesi için yurttaşların alana geçişlerine izin verilmemesi üzerine dün sabah başlayan yangın geniş bir alanda etkili olmaya devam ediyor. 
Bağ ve bahçeler tehdit altında
Alana yakın bulunan çevre köylerdeki yurttaşlar, yangının şimdiye kadar geniş bir alanda etkili olduğu ve rüzgarın etkisiyle Gabar'ın eteklerinde bulunan bahçe ve bostanlara kadar ulaşma tehlikesi olduğunu bildiriyor. Kuru otlardan dolayı yangın hızla yayılmaya devam ederken, yangına müdahale edilmediği takdirde bölgedeki ormanlık alanlarının çoğu ve yurttaşların bağ ve bahçeleri yanma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. DİHA

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2015, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER