Valilikten 'katliama devam' açıklaması

Polisin saldırılarını devam ettirdiği Silopi sokakları savaş alanına döndü. Hala abluka altında bulunan mahallede, polislerin rastgele açtığı ateşler nedeniyle yurttaşlar evlerinde mahsur kalırken, Şırnak Valiliği ise açıklamasında "Güvenlik kuvvetlerimizce vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik tedbirler alınmaya ve gerekli müdahale ve operasyonlara devam edilmektedir" dedi.

Valilikten 'katliama devam' açıklaması
Şırnak'ın Silopi ilçesi Zap Mahallesi'ni sabaha karşı ablukaya alan polisin gerçekleştirdiği ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği onlarcasının yaralandığı saldırı nedeniyle mahalle savaş ortamına döndü. Mahalleye zırhlı araç ve tanklarla giren polislerin yaptığı saldırı sonucu birçok ev ateşe verilirken, sokaklarda biriken boş mermi kovanları ve roket parçaları dikkat çekiyor. Birçok evin duvarı saldırılar sonucu yıkılırken, mahalledeki yurttaşlar rastgele açılan ateşler nedeniyle evlerinde mahsur kaldı. Yurttaşlar, maruz kaldıkları vahşeti evlerinin camlarından izlemekle yetiniyor.
Yaralılar hastaneye gidemiyor
Polisin rastgele açtığı ateş nedeniyle evlerinde mahsur kalan yurttaşlar da yaralanırken, evlerinden dışarı çıkamadıkları için hastaneye gidemiyor. Sokaktaki elektrik direklerini deviren polislerin birçok evi kullanılamaz hale getirdiği görüldü. Sabah saatlerinde yakılan zırhlı iş makinesinin enkazı hala olay yerinde dururken, polisler tarafından ateşe verilen evler yurttaşlar tarafından söndürüldü. 
Polisin rastgele ateş açısı devam ediyor
Hala polis ablukasının devam ettiği mahallede, polisler rastgele atışlarını sürdürüyor. Çatılarda bulunan keskin nişancıların da bekleyişte olduğu mahalleye yurttaşların giriş-çıkışı engellenmeye devam ediyor. Yaşanan polis saldırısı sonucunda 3 kişi yaşamını yitirirken 15 kişinin yaralandığı öğrenildi. 
Şırnak Valiliği: Can ve mal güvenliğine yönelik tedbirler devam edecek!
İlçede yaşanan olaylara dair açıklama yapan Şırnak Valiliği ise, şunları kaydetti: 
"07.08.2015 günü saat 05.30'da Silopi ilçemizde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini ve kamu düzenini bozmaya yönelik olarak el yapımı patlayıcı ve mayın düzenekle barikat kuran, hendek kazan ve güvenlik kuvvetlerimize karşı roket, el yapımı patlayıcı, mayın ve uzun menzilli silahlarla saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yapılan operasyonda biri ağır olmak üzere 2 polis memuru yaralanmış, çatışma esnasında 3 şahıs ölmüş, 5 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Bölücü terör örgütü mensupları olay yeri ve çevresinde lastik yakma ve benzeri olaylara devam etmekte olup, güvenlik kuvvetlerimizce vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik tedbirler alınmaya ve gerekli müdahale ve operasyonlara devam edilmektedir." DİHA

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER