Sultanbeyli'de bombalı araçla polis merkezine saldırı

İstanbul Sultanbeyli'de bir polis merkezine yönelik saldırı düzenlendi. Bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği belirtilen saldırıda aracı kullanan kişi hayatını kaybederken 3 polis, 7 sivil yaralandı.

Sultanbeyli'de bombalı araçla polis merkezine saldırı
Saldırının gerçekleştirildiği polis merkezinde büyük çapta maddi hasar oluşurken, sabah saatlerince polis merkezinin önünde inceleme yapan polislerin üzerine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açılarak ikinci bir saldırıda daha bulunuldu. Açılan ateş sonucu bir yurttaş kolundan yaralandı.


İstanbul Sultanbeyli'de bulunan Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne dün gece saat 01.00 sıralarında kimliği belirsiz kişilerce bombalı saldırı gerçekleştirildi. Petrol Yolu Caddesi'ndeki 3 katlı binaya dönük yapılan saldırı sonucu üst katı lojman olarak kullanılan karakolda büyük çapta hasar oluştu. 

Bombalı saldırının ardından yangın çıkan binada, kısmi çökme meydana geldi. Binanın yakınındaki bazı ev, işyeri ve araçlarda da hasar oluştu.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Sultanbeyli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın da söndürüldü. 

Yapılan saldırı sonrası saldırganların belirlenmesi ve yakalanması için operasyon başlatıldı. 

Olay yerinde yapılan ilk incelemede ise saldırının bomba yüklü araçla yapıldığı belirlendi. Buna göre, polis merkezinin önüne yaklaşan bomba yüklü olduğu tespit edilen araçta patlama meydana geldi. Patlamada aracı kullanan kişi de öldü.

EMNİYET AÇIKLAMA YAPTI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da saldırıya ilişkin şunlar kaydedildi: "10 Ağustos 2015 günü saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli ilçesi Fatih Polis Merkezi Amirliğine bomba yüklü bir araçla geldiği ilk belirlemelere göre tespit edilen terörist ya da teröristlerce yapılan saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve 7 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir." 

HDP BİNASINA SALDIRI 
Yapılan bombalı saldırının ardından, Fatih Bulvarı üzerindeki HDP İlçe Başkanlığı önünde toplanan ırkçı bir grup, parti binasını taşladı. Yapılan saldırı sonucu parti binasında hasar oluştu. Grup ise saldırı sonrası sonra bina önünden ayrıldı. 

Kaldırıldıkları Sultanbeyli Devlet Hastanesi'nde tedavileri yapılan biri komiser yardımcısı 3 polis ile 4 yurttaş, daha sonra taburcu edildi.

İKİNCİ SALDIRI
Patlamanın boyutu gün aydınlanınca daha net ortaya çıktı. Olay yerini emniyet şeridi ve bariyerlerle kapatan polis, detaylı delil araştırması yapmaya başladı. Ancak, bu esnada inceleme yapan polislere yönelik ikinci bir saldırı daha yapıldı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, inceleme yapan polislerin üzerine ateş açtı. Açılan ateş sonucu bir vatandaş kolundan yaralandı.

Saldırı sonrası saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatılırken, karakol çevresinde güvenlik önlemlerini arttırıldı. (DİHA)

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2015, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER