Şırnak Valisi , ne Muhammed bebeği gördü ne de diğer sivilleri

Şırnak Valisi İhsan Su, Cizre'de 8 gün süren sıkıyönetim süresince "7 PKK'linin ölü olarak ele geçirildiği ve örgütün kaybının ise 40-42 civarında olduğunu" iddia etmesine rağmen aralarında 35 günlük Muhammed bebeğin de olduğu 21 sivilin ölümüne dair ise tek kelime etmedi. Vali Su, kentte bu günlerde estirilen teröre rağmen halkın başta sağlık hizmeti olmak üzere diğer temel ihtiyaçlarının karşılanması için azami özen gösterildiği yalanını da sürdürdü.

Şırnak Valisi , ne Muhammed bebeği gördü ne de diğer sivilleri
Cizre'de günler süren abluka boyunca aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu 21 sivilin, polis ve özel harekat timlerince ağır silahların kullanıldığı saldırılarda yaşamını yitirmesi, yüzlerce sivilin yaralanması ve kentin harabeye çevrilmesi sonrası Şırnak Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Sami Özturan ile birlikte kameraların karşısına geçti.
Saldırılar 'başarılı' geçmiş!
Kentte yaşananlara dair kimi bilgiler paylaşan Vali Su, ortaya çıkan tabloya rağmen halka yönelik saldırılara dair "Başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir" yorumunda bulundu.
Vali Su, ele geçirildiğini belirttiği mühimmatların yanı sıra "7 terörist ölü olarak ele geçirilmiş, 17 bölücü terör örgütü mensubu gözaltına alınmıştır. İlgili birimlerimizin yaptığı analizler çerçevesinde terör örgütü kaybının bu süre zarfında 40-42 civarında olduğu değerlendirilmektedir" açıklamasında bulundu.
Bu bilgileri paylaşan Vali su, 21 sivilin hayatını kaybetmesine dair ise tek kelime etmedi.
Gerçeklerin üzerini örtmeyi sürdürdü
Olaylarda yine 25 polisin yaralandığı ve 7 zırhlı aracın da zarar gördüğünü aktaran Vali Su, "Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı süre zarfında, vatandaşlarımızın başta sağlık hizmeti olmak üzere diğer temel ihtiyaçlarının karşılanması için azami özen gösterilmiştir. Sokağa çıkma yasağı süresince, Cizre Devlet Hastanemize 2 bin 252 hasta müracaatı olmuş ve tedavileri ile ilgili işlemler gerçekleştirilmiştir. Bu süre zarfında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 251 acil vaka çağrısı gelmiştir. Ancak, bu çağrılardan 68'ine, teröristlerin ambulanslara ateş etmesi, kurmuş oldukları bomba tuzaklı barikat ve hendekler sebebiyle maalesef ulaşılamamıştır. Ayrıca, 34 doğum vakasına da ambulans ve sağlık hizmeti sağlanmıştır. Bu hizmetler, Cizre Devlet Hastanesi'nde 11 doktor ve yeteri kadar sağlık personeli ile gerçekleştirilmiştir. Kıymetli basın mensupları, bu süreçte, vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için yeteri kadar market, fırın ve eczanenin açık tutulması sağlanmış ve buralara ulaşılabilmesi için uygun ortam oluşturulmuştur. İlçede terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu 20 adet elektrik trafosu hasar görmüştür. Arızalarının giderilmesi amacıyla görevlilerin güvenlikleri sağlanarak gerekli çalışmalar yapılmıştır. Genel itibariyle elektrik sıkıntısı yaşanmamıştır" sözleriyle de gerçeklerin üzerini örtmeyi sürdürdü.
Bir de Cizrelilere teşekkür etti
Vali Su, kente yaşanan tabloya dair gerçekleri gizlemeye çalışması yetmiyormuş gibi, sokağa çıkma yasağının uygulandığı süre içerisinde göstermiş oldukları sabır ve duyarlılık için Cizrelilere teşekkür dahi etti.
Halka da PKK'liler saldırmış
Sözlerinin devamında, "Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden, kamu düzenini bozan, birliğimize ve beraberliğimize kasteden her türlü faaliyetin üzerine, hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla gidilecektir" demeyi de ihmal etmeyen Vali Su, yine "PKK'lilerin sivil halka saldırdığı" iddiasında bulunarak, adeta tüy dikti.
Abluka altına alınan kente ulaşmaya çalışan milletvekilleri, insan hakları savunucuları ve diğer kesimlerin önlerini kesmek için ilçeye uzanan karayollarını ulaşıma kapatan Vali, bunun gerekçesi olarak da yine bu saldırıları gösterdi.
Biz yıktık, siz temizleyin 
"Biz Cizre'de vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için terör örgütü mensuplarınca kazılan ve oluşturulan barikatları bertaraf ettik. Çünkü bu barikatlar ve hendekler vatandaşlarımızın günlük yaşamını artık devam ettiremez hale getirmişti. Vatandaşlarımız evlerine kendi araçlarıyla ulaşamıyor. Ambulans hizmetini veremiyorsunuz. Evi yansa itfaiye aracı gidemiyor. Bu bakımdan biz bu operasyonla terör örgütün vatandaşlarımın hayatını felç eden ve onlara hayatı yaşanmaz hale getiren olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla bu operasyonu gerçekleştirdik" diyen Vali Su, kentte yol açılan yıkım sonucunda oluşan enkazın temizlenememesi konusunda da belediyeyi hedef gösterdi.
Yeni infazların sorumlusu olarak belediye hedef gösterildi
Vali Su'nun "Eğer belediyemiz bu temizlik hareketlerini yapmasa, yarın Allah korusun terör örgütü mensupları tekrar buralara bir takım şeyler yerleştirebilir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği tehlikeye girebilir. Burada belediyemizin üzerine en büyük sorumluluk düşmektedir" şeklindeki sözleri ise, bu yöndeki iddiaya rağmen halen yerli yerinde duran hendek ve barikatlar nedeniyle işlenebilecek infazlardan önce belediyenin sorumlu tutulmaya çalışılması olarak yorumlandı.DİHA

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2015, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER