Siirtliler: Erdoğan Ortadoğu'da yaşananlardan bir ders çıkarmamış

Toplu açılış törenleri adı altında Batman ve Diyarbakır'a gelerek AKP için seçim propagandası yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, yarın da Siirt'te gidecek. Siirtli yurttaşlar, savaşa hizmet eden açıklamalarda bulunan Erdoğan'ı kentlerinde istemediklerini belirterek, "Erdoğan, daha Ortadoğu'da yaşananlardan bir ders çıkarmamış" dedi.

Siirtliler: Erdoğan Ortadoğu'da yaşananlardan bir ders çıkarmamış

 Toplu açılış töreni için dün Batman ve Diyarbakır'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, yarın Siirt'te gidecek. "Tek millet, tek bayrak, tek devlet" sözlerini Diyarbakır'da yineleyen Erdoğan'ın "toplu açılış töreni" adı altında gittiği her yerde AKP'nin seçim propagandası yapması tepkilere neden oluyor. Siirtli yurttaşlar, savaşa hizmet eden açıklamalarda bulunan bir Cumhurbaşkanı'nı kentlerinde istemediklerini dile getirdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı geçmişten bu yana Kürtleri kandırmaya çalışmakla eleştiren Reşit Gül (60) isimli yurttaş, Erdoğan'ın bu güne kadar kendileri için olumlu anlamda bir şey yapmadığını ve bir şey yapacağına da inanmadıklarını söyledi. Gül, şöyle konuştu: "Erdoğan doğru söylüyor, onun için Kürt sorunu yok. 'Düşünmezseniz, Kürt sorunu olmaz' diyor. Bunları söyleyen bir lider barıştan söz edemeyeceğine göre, olacak olan savaştır. Benim saygım tüm seçilmişlere var. Ama Erdoğan halen Cumhurbaşkanı olmuş değil, AKP Genel Başkanı olarak davranıyor." 



'Erdoğan dökülen kanın hesabını versin!'



"Ben kabul etmiyorum. Erdoğan Siirt'e gelmesin. Ben bir şehit annesiyim. Erdoğan Kürtleri doğduğuna pişman etti" diyen Fatma Kaya (60) ise, Erdoğan'ın İslam dinine de büyük zararlar verdiğini söyledi. Artık televizyonda bile Erdoğan'ı görmekten bıktıklarını dile getiren Kaya, "Çünkü bu insan hak üzerine değildir" dedi. Erdoğan'ın yaklaşan seçimlere oynadığını sözlerine ekleyen Kaya, yüreği yanmamış Erdoğan'ın rahatça konuştuğunu söyleyerek, "Bu yüzden onun Siirt'e gelmesini istemiyoruz" diye konuştu. 



25 yaşındaki İbrahim Koyumcu da, "Kendisi de Kürt sorunu var mıdır, yok mudur bilmiyor" diyerek, Siirt halkı olarak Erdoğan'ın bu tavrından tedirgin olduklarını söyledi. Koyumcu, "Çünkü halen AKP genel başkanı sıfatıyla buraya gelecek. Ve seçimler için oy isteyecek" dedi. 



'PKK barıştan yana ama savaşmayı da bilir'



Erdoğan'ın iktidarda kalmak için çaba sarf ettiğini belirten Süleyman Aslan (36) ise, ülkede yaşayan tüm halklar olarak geleceklerinin tehlikede olduğunu ifade etti. Aslan, "Eğer bu süreç olumlu bir sonuca varmazsa savaş çıkacak. Bu süreçte PKK'nin ne kadar savaşı istemediğini gördük. Ama mecbur kaldığında barışa rağmen savaşmayı da iyi bildiğini herkes biliyor. PKK'nin bu pratiği Türkiye'nin geleceği içinde teminattır" dedi. Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde yüzlerce çocuğun katledildiğini vurgulayan Aslan, "Devletin bu yüzünü bir daha ortaya çıkarmaya çalışmak istiyor. Ülkenin geleceğini düşünen bir kişi bu ortamın yaratılmasına hizmet etmez. Eğer bu politikalara hizmet etmeseydi binlerce polis ve askerle bölgeye gelmezdi. Biz de onu başımızın üzerinde ağırlardık. Ülkede bir kente özgürce giremeyen bir Cumhurbaşkanı'na söylenecek hiçbir söz yok"



'Erdoğan, Ortadoğu'da yaşananlardan ders çıkarmadı'



Atanmayı bekleyen memur adayı Hatip İlhan (25) ise, Erdoğan'ın hem vekil iken hem de Başbakan iken bölgeye tek bir yatırım yapmadığını vurgulayarak, "Hepimiz işsiziz. Kentimizden çıkmak istemiyoruz. Söylemek istediğim, Erdoğan başta gelip ne istediğimizi sorsun, sonra sahnelere çıkıp bağırsın. Bir de 'bana dört yüz vekil verin' diyor. 'Kendi başıma başkan olayım'. Buyurun yeni imparatorluğa. Başkanlıkla yeni katliamlar yapsın. Erdoğan Ortadoğu'da yaşananlardan bir ders çıkarmamış daha" diye konuştu. DİHA

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2015, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER