Mersin ve Adana'da 4 kişi tutuklandı

Mersin ve Adana'da gözaltına alınan 4'ü çocuk 8 kişiden 4'ü tutuklanırken, 2 kişi de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Mersin ve Adana'da 4 kişi tutuklandı
Mersin'de 3 gün önce Akdeniz ilçesinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 7 kişiden 2'si tutuklanmış, 1'i ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Bu gün emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 çocuk, savcılığa çıkarıldı. Savcılıktan alınan ifadelerinin ardından 4 kişi, tutuklanma talebi ile mahkemeye gönderildi. Mahkemede ifadesi alınan 4 kişiden 2'si adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, geçtiğimiz hafta Suruç protestolarını evinin balkonunda izlerken kafasına isabet eden bir cisimden kaynaklı Bülent Ecevit Güngör'ün yaşamını yitirmesine ilişkin 15 yaşındaki A.A. ve Ö.U. tutuklandı. 
Adana iki kişi tutuklandı
Adana'da bu sabah jandarma tarafından yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan İlker Yıldırım, Serkan Araz, Azat Araz ve Halil Karayılan adlı kişiler de, Yüreğir İlçe Jandarma Komutanlığı'nda işlemlerinin tamamlanması ardından savcılığa sevk edildi. Savcılıkça ifadeleri alınan Yıldırım, Araz, Araz ve Karayılan, tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderildi. İlker Yıldırım ve Halil Karayılan, "örgüt propagandası yapmak" ve "2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Serkan Araz ve Azat Araz adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.DİHA

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER