Kurtulmuş'tan Ankara'daki saldırıyla ilgili flaş açıklama

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara’da gerçekleşen katliamda yaşamını yitirenlerin yakınlarına maaş bağlanması için Bakanlar Kurulu’nun karar aldığını söyledi.

Kurtulmuş'tan Ankara'daki saldırıyla ilgili flaş açıklama
Akşam saatlerinde toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Ankara’da gerçekleşen katilama ilişkin konuşan Kurtulmuş, katliamda canlı bombaların 5 kilogram ağırlığında fabrikasyon TNT bombalarını kullanıldığını söyledi.

Kurtulmuş, katliamda yaşamını yitiren yurttaşlar maaş bağlanması ve benzeri adımların atılması için Bakanlar Kurulu’nun karar aldığını söyledi.

Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Buradan bir parti siyaseti, buradan 1 Kasım seçimlerine yarayacak bir siyasi söz üretmek, aslını, gerçeğini bilmediği bazı konuları açık bir töhmet ve yalan vasıtası haline dönüştürmek, hiçbir şekilde Türkiye'de barışa da kardeşliğe de hizmet etmez. Buradan bütün siyasileri, bütün partileri, sivil toplum kuruluşlarını, yazarlarımızı, entelektüellerimizi, medya kuruluşlarımızı, hepsini barış ve kardeşlik dilini kullanmaya, karşı gördüğü grupları, karşı gördüğü siyasi çevreleri töhmet altında bırakmamaya, düşmanlık sözleriyle konuşmamaya, nefret sözleriyle konuşmamaya, kamplaştırıcı, kutuplaştırıcı dilden uzaklaşmaya davet ediyorum." DİHA

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 23:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER